09 Mayıs 2015 Cumartesi 19:18
YYÜ, Yaşar Kemal'in adını yaşatacak

VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Yaşar Kemal, bizim bir değerimiz, bir yerlere mutlaka ismini vereceğiz. Fakülte olmasa bile adını mutlaka bir yerlerde yaşatacağız" dedi.

Prof. Dr. Battal, YYÜ Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 33 yıllık üniversitenin, deprem sonrasındaki 4 yılda önemli ölçüde büyüme sağladığını belirtti.

Bundan sonraki dönemde üniversitenin çevre düzenlemesini etkin bir şekilde devam ettireceklerini, bu anlamda bazı projelerin tamamlanmak üzere olduğunu, bazılarının da yeni başladığını ifade eden Battal, tüm projelerin tamamlanmasıyla kampüsün çok daha güzel hale geleceğine inandığını hatta insanların şehir merkezinden "çoluk çocuk şöyle bir kampüse gidelim, çay içelim, dinlenelim" diyeceğini söyledi.

Battal, şu bilgileri verdi:

"Sahil bandı, alışveriş merkezi, kafe, lokanta ve spor kompleksi, hem şehre hem de üniversiteye hizmet edecek. Kütüphane ve yanındaki yemekhanemizin ihalesi bitti, yer teslimini yaptık. Türkiye'de üç veya dört uygulaması olan Yaban Hayatı Koruma Tedavi ve Uygulama Merkezini yaptırıyoruz. Hedefimiz, bunlarla Türkiye'deki ilk 10 üniversite arasında yer almak. Bunun yanında şehirle ilişkilerimizi daha sıkı bir hale getirerek, şehrin lokomotifi görevini görmek istiyoruz. Son olarak da yurtdışı ile ilişkilerimizi daha etkin hale getirmek istiyoruz. Üniversitemize lisans ve lisans üstü düzeyde 800'ün üzerinde öğrenci geldi. Bu yıl Azerbaycan, Türkmenistan gibi ülkelere de açılacağız. YYÜ, bu süreçte sıradan bir üniversite olmanın ötesinde artık güçlü, Türkiye'nin bilimine ve teknolojiye çok ciddi katkılar sunan bir üniversite haline geldi. 2013 yılına göre, 2014 yılındaki yayın potansiyelinde yüzde 40'lık bir artış olmuş. Teknokent, üniversitemizin sanayici ve iş adamımızla ilişkilerinde çok önemli. Dolayısıyla şehre sırtımızı değil, yüzümüzü dönmek suretiyle Vanımızın, bölgemizin kalkınması için çok etkin hizmetler sunacağız."

 

- Yaşar Kemal'in adı yaşatılacak

Bir gazetecinin, Vanlı olan Yaşar Kemal'in adının Edebiyat Fakültesine verilmesiyle ilgili öneriyi hatırlatması üzerine Battal, "Dünyaya mal olmuş insanların isimlerinin fakültelere verilmesiyle ilgili de teklifler geldi ancak YÖK buna çok sıcak bakmıyor. Sadece bize değil, tüm Türkiye'de sıcak bakmıyor. Yaşar Kemal, bizim bir değerimiz. Burada bir yerlere mutlaka biz ismini vereceğiz. Fakülte olmasa bile mutlaka bir yerlerde adını yaşatacağız. En kısa sürede bunu tamamlayacağız. Bu önemli. Değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

Battal, üniversiteden Edremit ilçesi güzergahında deniz otobüsü ile seyahat projesine ilişkin, mevcut iskelenin bulunduğu bölgeden taşımacılık yapılamayacağı için belediyeye hastaneye yakın bölgede arazi tahsis ettiklerini ancak bu bölgenin kabul görmediğini söyledi.

Mevcut iskelenin kullanılmasının ise güvenlik ve bulunduğu konumun uygun olmaması nedeniyle kullanılamayacağını aktaran Battal, "Dünyada hiçbir üniversitenin göbeğinde halkın ulaşımını sağlayan bir iskele yok. Biz MTA'nın oradaki arazimizi verelim dedik. Oraya iskele yapılırsa oradan hastane ve diğer yerlere daha yakın olur" dedi. 

Eski hastane yerinin bir kısmını yeşil alan olarak kullanılması için belediyeye verdiklerini ancak belediyenin aldığı kararla tüm araziyi yeşil alan yapmak istediğini dile getiren Battal, eski hastane yerinde yapmayı planladıkları sosyal tesis, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, semt polikliniği veya kadın hastalıklarıyla ilgili birimin inşasına bu nedenle başlayamadıklarını söyledi.

Konu ile ilgili hukuki işlemleri başlattıklarını belirten Battal, sorunun çözülmesinin ardından planlanan birimlerin yapılacağını sözlerine ekledi. 

YYÜ, Yaşar Kemal'in adını yaşatacak

YYÜ, Yaşar Kemal'in adını yaşatacak

YYÜ, Yaşar Kemal'in adını yaşatacak

YYÜ, Yaşar Kemal'in adını yaşatacak

YYÜ, Yaşar Kemal'in adını yaşatacak

Son Güncelleme: 09.05.2015 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.