27 Mart 2015 Cuma 14:57
YYÜ'de 'Ortak Yaşama Kültürü ve Felsefesi' paneli yapıldı

VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Türk Felsefe Derneği tarafından "Ortak Yaşama Kültürü ve Felsefesi" konulu panel düzenlendi.

YYÜ Rektörlüğü, Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ve Türk Felsefe Derneğinin Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlediği panelde konuşan YYÜ Van Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Çiçek, farklılıkların çatışmaya dönüşmeden, insanların birbirlerini olduğu gibi kabul etmeleri, ortak yaşama kültürünün ve felsefesinin bilinmesi ve yaygınlaşmasıyla mümkün olduğunu ifade etti.

Çiçek, insan hayatının çok kültürlülük ve birlikte yaşamayı zorunlu kılan bir realitesinin olduğuna dikkat çekti.

Çiçek'in ardından ODTÜ Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İnam, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi, Prof. Dr. Celal Türer ve Doç. Dr. Gürbüz Deniz birer konuşma yaptı.

Panele, akademisyen ve öğrenciler katıldı. 

 

 

yyude-ortak-yasama-kulturu-ve-felsefesi-paneli-yapildi.jpgyyude-ortak-yasama-kulturu-ve-felsefesi-paneli-yapildi-001.jpgyyude-ortak-yasama-kulturu-ve-felsefesi-paneli-yapildi-002.jpg

Son Güncelleme: 27.03.2015 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.