26 Ekim 2015 Pazartesi 19:09
YYÜ'de oryantasyon programı düzenlendi

 Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon eğitimi başladı.

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde 3 gün sürecek programın açılışına, Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Demirel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Program Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda telekonferans yöntemiyle konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal , öğrencileri kendi çocuklarından ayırmadıklarını ifade ederek, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere başarılar diledi.

Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu da öğrencilere düzenlenen etkinliklere katılmaları tavsiyesinde bulundu.

Eğitim Fakültesi öğrencisi Cansu Saltaş ise Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde yaşadığını belirterek, YYÜ’yü kazandığı için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Murat Demirel de YYÜ’yü tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür ederek, “Çok yoğun sınav programından geçip üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizleri canı gönülden kutluyorum. Üniversitemizden memnun olacağınızı ümit ediyorum. Geleceğimizin güvencesi olan sizlerin bilime, ahlaka, etik değerlere bağlı olacağınıza eminim. Zaman geriye alınmayacak kadar önemli bir sermayedir. Onun için bu önemli zaman diliminin kıymetini bilin” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ slayt eşliğinde Van’ın tarihi ve doğal güzelliklerini öğrencilere anlattı, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Barlık da stand-up gösterisi yaptı. 

Son Güncelleme: 26.10.2015 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.