01 Nisan 2016 Cuma 18:13
Yyü'de 'Selçuklular'dan Günümüze Türk-ermeni İlişkileri' Paneli Düzenlendi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi’nin düzenlediği paneller dizisi kapsamında "Selçuklular’dan Günümüze Türk-Ermeni İlişkileri" konulu panel düzenlendi.

Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde YYÜ Tarih Bölümü tarafından düzenlenen paneli Prof. Dr. Metin Ayışığı yönetti.

Panelde, Doç. Dr. Tuncay Öğün "Van İsyanı", Doç. Dr. Adnan Çevik "Selçuklular’da Türk-Ermeni İlişkileri", Doç. Dr. Bekir Koçlar ise "Türk-Ermeni İlişkilerinde Dış Etikiler" konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Türk-Ermeni ilişkilerinin tarihsel sürecini farklı açılardan anlatan panelistler, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

Van Valisi İbrahim Taşyapan ile YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın, konuşmacılara belge vermesiyle panel sona erdi.

Panele, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Murat Demirel, YYÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yusuf Uzun, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, STK temsilcileri, kurum amirleri, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci de katıldı.

Son Güncelleme: 01.04.2016 18:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.