11 Ağustos 2015 Salı 16:33
YYÜ'de temel atma töreni

VAN  - Yüzüncü Yıl Üniversitesine (YYÜ) yeni yapılacak merkezi yemekhane, kütüphane ve dokümantasyon daire başkanlığı binaları ile alle yolunun temel atma törenleri gerçekleşti.

Yeni yatırımların temel atma töreninde konuşan Vali İbrahim Taşyapan, YYÜ'nün 30 yılı aşkın süredir hizmet veren, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu belirterek, üniversitelerin yalnızca binalarla değil öğrencileri, öğretim elemanlarının kalitesi, sayısı ve onların yetkinliğiyle dünyada isim yaptıklarını söyledi.

Taşyapan, dünyada isim yapmış kütüphaneler de olduğunu ve kütüphanesiz bir üniversite düşünmenin mümkün olmadığını bildirerek, "İnşallah yeni yapacağımız kütüphane hem modern binası, içindeki donanımları hem de bilgiye en hızlı şekilde ulaşmayı sağlayacak teknolojisiyle üniversitemize ve öğrencilerimize büyük değer katacaktır" dedi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da mevcut kütüphane ile yemekhanenin kentte 2011 yılında meydana gelen depremlerde hasar gördüğü için yıkılmak zorunda kaldığını ifade etti.

Öğrenci kapasitesinin her geçen gün arttığını ve bu yatırımın gerekli olduğunu anımsatan Battal, şöyle konuştu:

"Bugün iki büyük yatırımımızın temelini atarak, üniversitemize en kısa zamanda kazandırmaya çalışacağız. Bunlardan kütüphane ve yemekhanenin yatırım bedeli yaklaşık 21 milyon lira değerinde. Mevcut binalarımızı yıkmak zorunda kalmamıza rağmen öğrencilerimiz ve akademik personelimizin kütüphane hizmetlerinden faydalanması konusunda en ufak bir sorun yaşanmadı."

Törene Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, bazı kurum müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı.

YYÜ'de temel atma töreni

YYÜ'de temel atma töreni

YYÜ'de temel atma töreni

YYÜ'de temel atma töreni

YYÜ'de temel atma töreni

Son Güncelleme: 11.08.2015 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.