27 Temmuz 2017 Perşembe 15:50
Zengibar Güreşleri Başlayacak

 Malatya'nın Darende ilçesinde bu yıl 64.’sü düzenlenecek olan Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, 26 Ağustos'ta başlayacak.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Ağustos Cumartesi günü düzenleyecekleri 64. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali`ne tüm vatandaşları beklediklerini söyledi.

Güreşin insanlık tarihi kadar eski olduğu ifade eden Eser, şunları kaydetti:

"Dünyada en başarılı olduğumuz spor dallarından biri güreş. Ülkemizde bu alanda yapılan en önemli güreş müsabakalarının başında tarihi Kırkpınar Güreşleri gelmektedir. Burada yaptığımız hazırlıklarla Doğunun Kırkpınarı'na ev sahipliği yapacağız. Güreşlere 30 başpehlivan, 35 başaltı pehlivan, 90 büyük orta, 120 küçük orta büyük ve 25 küçük orta küçük olmak üzere toplam 300 pehlivan katılacak. Sporseverler bu anlamlı günde unutulmaz bir gün yaşayacak."

Son Güncelleme: 27.07.2017 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.