30 Ocak 2018 Salı 14:16
Van YYÜ ve Afagh Üniversitesi arasında protokol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) ile İran Afagh Üniversitesi arasında Mevlana değişim ile üniversiteler arası işbirliği protokolleri imzalandı.

Van YYÜ Rektörlük Senato Salonunda İran Afagh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rasoul Pirmohammadi ve heyeti ile toplantı yapan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İran’ın kendileri için önemli olduğuna dikkat çekti. İran üniversiteleri ile eğitim alanında yapılan işbirliği anlaşmalarına her geçen gün bir yenisini eklediklerini ifade eden Rektör Battal, "İran’da çeşitli üniversitelerle yaptığımız işbirliği protokoller, ilişkilerimizi daha da güçlendirmektedir. Afagh Üniversitesi ile de hem Mevlana hem de işbirliği protokolü imzalayacağız. İnşallah hem ülkemiz hem de üniversitemiz için hayırlara vesile olur" dedi.

Afagh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rasoul Pirmohammadi ise, Van’ı çok beğendiklerini ifade ederek, imzalanacak protokollerin her iki üniversiteye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal ile Afagh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pirmohammadi tarafından protokoller imzalandı. İmzaların atılmasının ardından karşılıklı hediyelerin verildiği tören sona erdi.

İranlı heyet, iki gün boyunca üniversitenin çeşitli birimlerine ziyaretlerde bulunacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.