29 Ocak 2018 Pazartesi 15:32
Van’da ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’ töreni

VAN (İHA) – Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, “15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi, terörle mücadele şehitlerimizi asla unutmayacağız. Aydınlık bir geleceğe koşar adım ilerlerken, şehitlerimizin aziz hatırasını daima canlı tutacağız” dedi.

Van Valiliği tarafından Elite World Van Hotel’de, ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’ gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit ailelerine ve gazilere yönelik mesajı okundu. Ardından bir konuşma yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, şehit yakınlarına ve gazilere sahip çıkmanın en çok önemsedikleri vazifelerinden olduğunu söyledi. Vali Zorluoğlu, “Sizler, bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak için can veren şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Bu toprakların her bir karışı, bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Dün Gelibolu’da, Trablusgarp’ta, Sarıkamış’ta istiklal mücadelesi verenleri, 120 Vanlı kahraman çocuğun destanını asla unutmayacağız. 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi, terörle mücadele şehitlerimizi asla unutmayacağız. Aydınlık bir geleceğe koşar adım ilerlerken, şehitlerimizin aziz hatırasını daima canlı tutacağız” dedi.

“O karanlık günleri geride bıraktık”

Terörle mücadelede karanlık günleri geride bıraktıklarını ifade eden Zorluoğlu, “Burada bir Vanlı kardeşimin dahi huzurunu bozmaya çalışan olursa karşısında bizi bulur. Yıllarca bu bölgenin kalkınmasını istemediler. Şiddetle, kaosla, çatışmayla insanlarımızı korkuttular, sindirdiler. Şükürler olsun ki, bugün o karanlık günleri geride bıraktık. Şehitlerimizin ailelerine bıraktığı en büyük şeref payesi, canları uğruna verdikleri vatan mücadelesidir. Başka hiçbir şeyle mukayese edilemeyecek bu mirası, bu milletin evlatları olarak aynı ruh ve inançla taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekâtında, bölgenin barış ve huzurunun tesisi için mücadele eden Mehmetçiğe temennilerde bulunan Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sizleri daima başımıza taç edecek, asla yalnız bırakmayacağız. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyor, bütün şehitlerimize tekrar rahmet diliyorum. Allah bu ülkenin genç fidanlarını her türlü düşmandan muhafaza etsin, devletimize ve milletimize zeval vermesin.”

Konuşmaların ardından 4 şehit ailesine "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" takdim edilirken, devam eden törende şehitlerin öz geçmişleri okunduğu sırada ise duygulu anlar yaşandı.

Törene Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum amirleri ve şehit aileleri katıldı.

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.