30 Ocak 2018 Salı 16:36
Van’da ‘İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurul Toplantısı’ yapıldı

Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurul Toplantısı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle 13 ilçe milli eğitim müdürünün katıldığı toplanın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, eğitime yönelik birçok gündem maddesinin görüşülmesi ve karara bağlanan konuların uygulanmasının eğitimin başarısı için önemli bir adım olduğunu söyledi. Eğitim öğretimin birinci dönem genel değerlendirilmesi ve ikinci dönemde yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantıda, e-müfredat modülünün kullanılması, akademik başarının artırılması ve buna yönelik yapılacak çalışmalar, sosyal ve kültürel faaliyetler, yürütülen projeler, dönem değerlendirmeleri gibi birçok konu görüşüldü.

Katılımcılara eğitim ile ilgili detaylı bir brifing veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Burhanetin Elçi, görüşülen maddelerle alınan kararları slayt sunumla aktardı. 2. dönemden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bölgeleri Yönergesi ile zümreler ve kurullar yönergesi kapsamında bütün ilçelerle örgün ve yaygın eğitim kurumları zümreler, kurullar, şube öğretmenler kurulu, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kurulu, eğitim bölgesi müdürler kurulu, koordinatör müdürler kurulu, kademe ve türlerine göre müdürler kurulu, il-ilçe sınıf/alan zümre başkanları toplantılarının e-müfredat sistemi üzerinde yapılmasının kararlaştırıldığını belirten Elçi, eğitim öğretimin birinci döneminde bütün ilçelerde herhangi bir sıkıntının yaşanmadan sona ermiş olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Akademik başarının artırılması, fiziki altyapının iyileştirilmesi ve ikili eğitimin ortadan kaldırılması, sosyal, sportif, kültürel, sanatsal gibi konularda çalışmaların yapıldığı ve bu çalışmaların sürekli devam etmesi gerektiği kararlaştırılırken, akademik başarının artırılması için yapılacak çalışmalar, deneme sınavlarının yapılması ve sonuçlarının ilçe ve okul düzeyinde değerlendirilerek eksik kalan kazanımların tamamlanması, koçluk sisteminin uygulanması, veliler ile iletişimin güçlendirilmesi, EBA’nın etkin bir şekilde kullanılması ve kitap okuma saatlerinin düzenlenmesi ve öğrencilerin teşvik edilmesi gibi konuların da karara bağlandığını belirten Elçi, özel eğitim ile ilgili iş ve işlemlere de değendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.