31 Ocak 2018 Çarşamba 09:24
Van’da vergi ödemelerinde yoğunluk

Van’da 2011’de meydana gelen depremden dolayı ertelenen vergi borçlarının yapılandırmasının ardından ilk taksitinin ödenmesi nedeniyle vergi dairelerinde yoğunluk oluştu.

7020 Sayılı Kanunun 5. maddesi gereğince ertelenen vergi borçları, 30 eşit taksitte ödenebilecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van Defterdarı Murtaza Kamar, mücbir sebep nedeniyle ertelenen vergi borçlarının ilk taksitinin 30 Ocak’ta başladığını belirterek, “Vatandaşların 5 senedir ödemedikleri, ertelenen vergileri tahakkuk edilip Ocak 2018 yılı itibariyle 5 yıl içerisinde 30 eşit taksitle ödenmesi yasallaştı. Bu ilk taksit 31 Ocak’ta bitiyor. Buradaki en önemli husus, mükelleflerin taksitlenmeden faydalanabilmeleri için ocak ve mart taksitlerini mutlaka yatırmalarıdır. İlk iki taksitin ödenmemesi halinde mükelleflerimiz bu konuda hak kaybına uğrayacak ve tahakkuk eden vergiler faize tabi olacak. Onun için mükelleflerden isteğimiz bu fırsatı kaçırmamalarıdır. Bu kapsamda bankalar, PTT ve bizler yoğun şekilde çalışıyoruz. Veznelerimiz saat 19.00’a kadar açık olacak. Hatta talep olması halinde bugün gece 24.00’a kadar veznelerimizi açık tutacağız. Bu nedenle mükelleflerden ricamız ocak ve mart taksitlerini mutlaka yatırmalarıdır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.