31 Ocak 2018 Çarşamba 12:24
VASKİ’den hizmet atağı

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), sorunların çözümü için belirlenen programlarla yeni hizmetlere imza atıyor.

Gevaş’ın daha önce belde statüsünde olan, ancak Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen Akdamar Mahallesi’nin sorunlarının giderilmesi için VASKİ tarafından çalışma başlatıldı. Bir süre önce VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ı makamında ziyaret eden Gevaş ilçesinin Akdamar Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Gevaş Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat Çalımlı, VASKİ’nin Akdamar’a özel ilgi gösterdiğini ve altyapı sorunlarının bir an önce çözümü için talimat verildiğini belirtti. Akdamar Mahallesi Muhtarı olan Nevzat Çalımlı, “Gevaş ilçesinde son zamanlarda ciddi çalışmalar oldu. Başta Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ile tüm ekibine ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.

Bahar ve yaz aylarında turistik bir yerleşim yeri oldukları için nüfuslarının 3-4 kat arttığına dikkat çeken Çalımlı, “Muhtarlığını yaptığım Akdamar, belde olarak hizmet veriyordu. Daha evvel dört mahalleydi. Büyükşehir Yasası ile birlikte Akdamar Mahallesi’ne dönüştürüldü. Mahallemiz yeni altyapı çalışmaları ile yepyeni bir cazibe merkezi haline gelecek. Artık buralar turizme daha çok hizmet etmiş olacak" şeklinde konuştu.

Hişet Mahalle Muhtarı Asım Selvi ise, daha önceki yıllara nazaran son zamanlarda yapılan VASKİ çalışmalarından dolayı memnun olduklarını belirterek, “Mahallede çok sorunlarımız vardı. Allah’a çok şükür şu an hiçbir sorunumuz kalmadı. Bütün bunlar için valimize, genel müdürümüze ve VASKİ Gevaş Şube Müdürü Tevfik Ergenç’e teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.