17 Şubat 2018 Cumartesi 20:11
Astroloji İnsanların Geleceğini Nasıl Tahmin Ediyor?

Astroloji Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Astroloji, binlerce yıldır yıldızları ve gezegenleri inceleyerek, bir biriyle olan uyumlarını birey için analiz eder. Çok eski bir bilim olmasına rağmen günümüzde de sıkça kullanılmaktadır.

Takvim ve saat gibi zaman ölçen araçların olmadığı yıllarda insanlar olayları yıldızların konumlarına bakarak öğrenmiştir. Özellikle devlet adamları, çiftçiler, tüccarlar gibi çeşitli meslek grubuna sahip kişiler tarafından sıkça başvurulan bir bilimdi.

Ayrıca insanların gökyüzünü incelemeleri sonucu mevsimlerin oluşu gibi doğal hava süreçleri anlamlandırılmaya başlanmıştır. İlerleyen dönemlerde zaman birimleri de kullanılmaya başlanmıştır.

Astrolojinin ilk kullanım amacı tarımsal süreçlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesiydi. Fakat astrologların gökyüzünü incelemesiyle, belirli günlerde doğan insanların aynı özelliklere sahip olması onların ilgisini çekmiştir. Bu alanda yapılan çalışmalar başka alanlar üzerinde de çalışmalara yöneltmiştir. Burç kavramları da bu dönemlerde ortaya çıkmıştır.

Astrologlar ‘’Yıldız haritası’’ çıkararak özellikle ülkelerin gelecekleri ile ilgili çıkarımlarda bulunmaya başladılar. Zaman içerisinde bu öngörüler insanlar için de yapılmaya başlanmıştır. Hipokrat M.Ö 300 yıllarından şu sözlerle astolojinin öneminden bahsetmiştir: ‘’Astrolojiyi bilmeyen bir hekimin, kendisini hekim görmeye hakkının yoktur.’’

Astroloji Geleceği Nasıl Tahmin Edebilir?

Astroloji insanları burçlar üzerinden etkilemektedir. Yıldızların ve gezegenlerin konumu insanın enerjisini etkilemektedir. Hatta yıldızların gün içerisindeki konumu bazı burçlara sahip kişileri mutsuz, bazılarını huzurlu, bazılarını da şanslı da yapabilir. Aynı burçta olan kişilerin çoğu kişilik özellikleri ve yetenekli olduğu anlar birbirine benzemektedir.

Kişiliğini merak ettiğimiz kişilerin burçlarını öğrenerek hangi özelliklere sahip olduklarını tahmin edebiliriz. Hatta artık günümüzde bazı kurumsal şirketler, yeni eleman seçecekleri zaman burçlara dikkat etmektedir.

Gezegenlerin ve yıldızların yaptığı açılar ve yaydıkları enerji kişilerin hayatını etkilemektedir. Kişilerin hayatlarındaki olayları öngörebilmektedir. Astrologlar bunun için yıldız haritalarından faydalanırlar.

Osman KAYHAN

Son Güncelleme: 17.02.2018 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.