16 Temmuz 2021 Cuma 14:02
Baklavacıları Bayram Telaşı Sardı!

Gastronomi şehri Gaziantep'te bayramların vazgeçilmezi “Antep baklavası” siparişlerinin artmasıyla baklava ustalarının yoğun ve bir o kadar da "tatlı" bayram mesaisi yoğun geçiyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalırken baklava siparişlerini yetiştirmek için büyük bir çaba harcayan kentteki baklavacılar, yoğun bir mesai sarf ediyor.

Kurban Bayramı telaşı başlayan baklavacılar, yurt içi ve yurt dışından aldıkları siparişlerini yetiştirmek için çalışan sayısını iki katına çıkarırken mesai saatini de artırdı.

Tezgahlarının başına gün doğmadan geçen ustaların ürettiği baklavalar, önceki bayramlarda olduğu gibi bölgenin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından talep görüyor.


Kentin en önemli tatlıları arasında bulunan ve adı Gaziantep ile özdeşleşen baklava, özel günlerde en çok tüketilen tatlıların başında gelirken Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte bayrama hazırlanan vatandaşlar da tatlı siparişleri için kentteki baklavacıların yolunu tutuyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala baklava imalathanelerinde bir haftadır yoğun mesai harcanırken büyük emek ve zahmet sonucu hazırlanan “Antep baklavası” ve birbirinden lezzetli diğer tatlı çeşitleri kargo aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.


Baklava işletmecisi Selim Bağcı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla işlerinde ve mesailerinde artış yaşandığını belirtti.

Kentteki baklavacıları bayram öncesi "tatlı" bir telaşın sardığını ve siparişleri yetiştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Bağcı, baklavanın Gaziantep’in olmazsa olmaz lezzetlerinden olduğunu belirterek bayramın da vazgeçilmezleri arasında yer aldığını ifade etti.

“Bayramın ilk gününe kadar mesaimiz devam ediyor”

Gaziantep’te bayram sofralarının olmazsa olmazı olan baklava için yoğun mesailerinin bir hafta önce başladığını belirten Bağcı, “Yoğunluğumuz devam ediyor. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerden aldığımız siparişlerimiz var. Bu illerden aldığımız siparişleri kargo yoluyla 24 saatte teslim ediyoruz. Arife ve bayramın ilk gününe kadar mesaimiz devam ediyor.” dedi.

Bağcı, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da bayram ziyaretine gelen misafirlere baklava ikram edildiğini anımsatarak, “Gaziantep’in vazgeçilmez baklavasını bayramlarda tüm evlerde sofralarda görüyoruz. Bu tabi ki bizi mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.


Kurban Bayramı için aldıkları siparişleri yetiştirmek için yoğun bir mesai içerisinde olduklarına işaret eden Bağcı, “Yoğunluğumuz bu hafta başladı, arife gününe kadar da devam edecek. Sabah saat 03.00 gibi imalatı açıyoruz. Akşama kadar da çalışıyoruz.” diye konuştu.

Salgın kısıtlamalarından sonra satışların tekrar normale döndüğünü bildiren Bağcı, Kurban Bayramı arifesinde yoğunluğun başlamasının esnafı mutlu ettiğini ifade etti.

Bayramlarda ziyarete gelen misafirlere baklava ikram edilmesinin misafire verilen değeri gösterdiğine işaret eden Bağcı, Gaziantep’in baklavası ve fıstığıyla ünlü bir şehir olduğunu, bu konuda da özellikle ön planda yer aldığını belirtti.

Bağcı, çevrimiçi ve sosyal medya hesaplarından çok fazla sipariş aldıklarını belirterek hızlı bir şekilde siparişleri müşterilerine ulaştırmaya çalıştıklarını vurguladı.

Son Güncelleme: 16.07.2021 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.