21 Ocak 2018 Pazar 16:21
Çocuk Gelişiminde ki Büyük Etken! Ebeveyn Kontrolü

Ebeveyn Kontrolünün Özellikleri

İnternet, insanların hayatlarını kolaylaştırmak ve insanlara çeşitli faydalar sağlamak için geliştirilen bir hizmettir. İnternet her geçen gün yenilenmekte ve her geçen gün daha yeni gelişmelere açık olan bir hizmettir. İnternet hizmetinin içinde faydalı bilgiler olduğu gibi kötü amaçlı ve zararlı içerikler de vardır.

İnternet ve Kontrol

İnternet kullanımı oranı her geçen gün biraz daha artmakta ve internet kullanım yaş sınırı sürekli düşmektedir. İnternet kullanımını sınırlamak ve bilinçli internet kullanımı sağlamak sosyal olarak ve bireysel olarak çok önemli bir konudur.

Bireyler, istedikleri gibi yaş grubuna ve sınırlamasına bakmadan, bilinçsiz bir şekilde internet kullanımı yaptıklarında her türlü tehlikeye uğramaya açık hale gelebilirler. Bireylerin internet kullanırken özellikle yaş sınırı olan sitelere, toplumsal ve bireysel olarak zararlı denilebilecek sitelere, yasaklanmış sitelere girerken dikkat etmeleri ve eğer kendileri için istenen kriterler yetersiz kalıyorsa o internet sitelerine girmemeye özenle dikkat etmeleri gerekmektedir

İnternet ve Ebeveyn Kontrolü

İnternet kullanımı sırasında özellikle belirli bir zihinsel ve bedensel gelişimini tamamlamamış olan ve sınırlama gerektiren yaş gruplarında ebeveynlerin internet kontrolünü yapmaları gerekmektedir. Ebeveynlerin kontrolü dışında gerçekleşen internet kullanımı belirli yaş grubu altındaki bireylerde zihinsel ve bedensel bazı bozukluklara yol açabilir.

Bundan dolayı böyle sıkıntılar yaşamamak amacıyla, internet kullanan belirli yaş grubu altındaki bireyler ebeveynleri tarafından kontrol edilmelidir. İnternet kullanımı sırasında ebeveynleri tarafından kontrol edilen ve belirli bir yaşa kadar sınırlandırılan bireyler, hiçbir ebeveyn kontrolü ve sınırlaması olmayan bireylere göre internet kullanımından kaynaklanabilecek daha az sorunla karşılaşmaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.