14 Nisan 2016 Perşembe 15:58
Kıbrıs'ta Tatil Önerileri ve Yorumları

 

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , vizesiz ve pasaportsuz seyahat imkanı, Türkiye’ye yakınlığı, güneşi,denizi ve plajlarıyla tatilcilerin haftasonu kaçamağı için ideal bir yer. Ek olarak tarihi ve arkeolojik kalıntıları, kumarhaneleri ve gece hayatı da cabası.Pronto Tour ile hemen yerinizi ayırtmak için tıklayabilirsiniz. Kıbrıs’ın başlıca şehirleri ve buralarda gezilecek yerler şu şekildedir.

Girne

Girne Kıbrıs’ın tarihi ve turistikmerkezlerinden biridir. Girne Limanı’nda gezebilir ve kıyıdaki kafelerden birinde birşeyler içerek serinleyebilir, sonra da limanın sonundaki Girne Kalesi’ni gezebilirsiniz. Kale Kıbrıs’ın stratejik önemini çok iyi anlatmaktadır, aynı zamanda kalenin içinde bir çok müze bulunmaktadır. Helenistik dönemden kalma batıkların sergilendiği Batık Müzesi bunlardan biridir. Buradan Beylerbeyi Köyü’ne gidebilir ve Girne’yi kuşbakışı izleyebilirsiniz.  Beylerbeyi Köyü’ndeki Bellapais Manastırı’nı da gezmeyi unutmayın. Girne’de askeri bölge içindeki Mavi Köşk’ü de mutlaka görmelisiniz. Kaçakçının Köşkü olarak da bilinen bu yer Rum silah kaçakçısı Paulo Paolides tarafından yaptırıllmış, Paolides kendini avukat olarak kamuflaj eden fakat aslında Rum tarafına gizlice silah satan bir kaçakçıymış ve ultra lüks bu evi kendi saklanma yeri olarak kurmuş. Bir dönem Sophia Loren bile bu köşkte kalıp süt banyosu yapmış. Bunun dışında St. Hilarion Kalesi, Bufavento Kalesi de gezilmesi gereken yerler arasında.

Lefkoşa

Lefkoşa adanın ortasında bulunan, yeşil bir hatla ortadan ikiye bölünmüş ve bu şekilde başka bir benzeri bulunmayan bir başkent. Sınırın kuzeyinde Türkler güneyinde Rumlar yaşamakta. Adanın en büyük camisi olan Selimiye Camii ilk başta gotik bir katedral olarak inşa edilmiş fakat Osmanlılar tarafından camiye çevrilmiş. Kıbrıs’ta 1960’lı yıllarda Rumların Türklere yaptığı barbarlıkları konu alan “Barbarlık Müzesi” de görülmesi gereken yerler arasında. Derviş Paşa Konağı , Lefkoşa Surları ve Yiğitler Burcu Parkı da görülecek diğer yerler arasında.

Gazimağosa

Gazimağosa kentin doğu kıyısında bulunmakta. Denize sıfır pek çok lüks oteliyle turistlere hizmet veriyor. Öte yandan tarihi pek çok esere de ev sahipliği yapıyor. Şehirdeki  Namık Kemal Meydanı’nın yakınındaki Venedik Sarayı Lusinyanlar tarafıdan  13. Yüzyılda yapılmış, 13. Yüzyıl sonuna kadar burada krallar oturmuş. Salamis Antik Kenti ve St.Barnabas Arkeoloji müzesi  de görülmesi gereken diğer tarihi yerlerden.

Kıbrıs’ta nerede kalınır? Sorunuzun cevabı için hemen tıklayabilir, lüks ve bütçe dostu otellerde yerinizi ayırabilirsiniz.

Son Güncelleme: 28.08.2016 23:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.