22 Ocak 2021 Cuma 18:56
Simpsonlar’ın 20 Yıl Önceki Sahnesi Olay Oldu

Simpsonlar’ın bu kehaneti ortalığı karıştırır! Bunu nasıl biliyorlar! 20 yıl önceki sahne olay oldu

The Simpsonlar çizgi dizisinin 2021 yılı kehanetleri ortalığı karıştıracak cinsten. Simpsonlar, son olarak ABD’nin yeni Başkanı Biden ve Harris’in yemin törenini tahmin etmesiyle gündeme geldi. Yemin törenindeki detayların bir bir ekranlara yansıma yine bu kadar da olmaz dedirtti!

2007 yılından bugüne sinema filmi şeklinde izleyici ile buluşan Simpsonlar, aslında 1989’dan bu yana yayında.

Simpsonlar’ı bu kadar gündemde tutan şey ise kuşkusuz tahminlerinin bir bir tutması! Dünyada ses getiren her olayın önceden çizgi filmde konu olması her defasında büyük ses getiriyor.

İşte Simpsonlar'ın ABD Başkanlık seçimlerindeki kıyafet kehaneti ile doğru çıkan ve çıkacağı konuşulan diğer tahminleri...

Efsane olan çizgi dizisi, daha önce koronavirüs, facetime, akıllı saat kripto para hatta Donald Trump'ın başkanlığından ABD'deki Kongre Binası işgalini bile bilmişti.

Trump yanlılarının Kongre Binası'nı basması olayında üstü çıplak, kafasında bir miğfer olan göstericinin görüntüsü ile Simpsonlar'da üzerinde "Vali" yazan bir kuşak taşıyan miğferli adamın yan yana görüntüsü yine epey gündemde yer almıştı.

Kongre binasına giren yağmacılardan kürsü çalan adamın fotoğrafı ile Homer Simpson'ın heykel çaldığı sahneden bir kare çok konuşulanlardan olmuştu.

Simpsonların, ABD Başkanı Biden ve Başkan Yardımcısı Harris'in yemin törenini de bilmesi yine herkesin ağzını açık bıraktı.

Törenini izleyenler tören sırasında Harris'in giydiği kıyafet ile Lisa Simpson tarafından The Simpson'ın 'Bart to the Future' bölümünde giyilen kıyafet arasındaki benzerliği hemen fark etti.  

Simpsons'ın on birinci sezonunun on yedinci bölümü olan ve ilk olarak 19 Mart 2000'de ABD’de Fox ağında yayınlanan 'Bart to the Future', Lisa Simpson'ı Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak tasvir ediyor. Bu bölümde, Lisa boynunda bir dizi beyaz inci bulunan mor bir pantolon giyiyor. 

Başkan Yardımcısı olarak yemin ederken Kamala Harris, Lisa'ya çok benzer bir mor tonunda bir ceket ve elbise kombinasyonu giydi ve hatta görünüşü tamamlamak için basit bir güçlü inci taktı.

İşte Simpsonlar'ın doğru çıkan ve çıkacağı konuşulan diğer tahminleri...

Trump'ın ölümü

Dizi Trump'ın öldüğü iddialarıyla da gündeme gelmişti. Ancak ölüm tarihi olarak işaret edilen 27 Ağustos 2020’de Trump, 3 Kasım'da yapılacak 59. başkanlık seçimleri için aday gösterilmişti. ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüse yakalandığını duyurması ardından Simpsons kehanetlerindeki ölüm sahnesi bir kez daha gündeme geldi.  

Beyrut patlaması

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleşen patlamanın ardından, Simpsonlar'ın eski bir bölümü sosyal medyada konuşuldu. 

Tom Hanks

Hayranları, dizinin, Tom Hanks’in koronavirüse yakalanacağını önceden tahmin ettiğine inanıyor. Dizinin 2007 yapımı TV filmi versiyonunda Tom Hanks bir reklam filmi sahnesinde görülüyor. Reklamda Büyük Kanyon sıkıcı olduğu için yerine konan yeni Büyük Kanyon tanıtılıyor. Hanks reklamda “ABD hükümeti güvenilirliğini kaybetti, o yüzden benimkini ödünç alın” mesajı veriyor. Aktör ardından, “Ben Tom Hanks, beni şahsen görürseniz lütfen beni bırakın” diyor. Teori, diğer kehanetlere göre gerçek hayattan biraz uzak kalsa da dizinin sıkı hayranları Tom Hanks’li bölümü Simpsonlar’ın tahminleri listesine ekliyor.

Koronavirüs

Simpsonlar dizisinin sadık seyircileri, animasyon komedinin koronavirüse yıllar önce yer verdiğini düşünüyor. Dizinin 1993’te yayınlanan bir bölümünde, Japonya’dan yayılan Osaka Flu adlı virüsten söz ediliyor.

Trump’ın başkan seçilmesi

The Simpsons bölümlerinin gerçek çıkması hakkında yanlış bilinen bazı durumlar ve manipüle edilen şeyler var ancak şu bir gerçek ki bundan yıllar yıllar önce Simpsons’ın bir bölümünde Trump’ın başkanlığından söz ediliyor. Yeni başkan Lisa Simpson, “Sizin de bildiğiniz gibi, Başkan Trump’tan bize oldukça yüklü bir bütçe çatlağı miras kaldı” diyor ve kendisinden önce Trump’ın başkan olduğunu söylüyor. Bu bölüm, 2000 yılında yayınlanan Bart to Future bölümünden. (Bart’ın geleceğe dönüşü)

Son Güncelleme: 23.01.2021 00:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.