23 Mayıs 2020 Cumartesi 22:44
Un kurabiyesi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Un, hamurdaki diğer bileşenlerin oranına bağlı olarak, kurabiyeleri çiğnenebilir veya gevrek veya ufalanmış hale getirir.

Kurabiye hamuru, kurabiye gibi, tereyağı eklenmiş az miktarda sıvıya yüksek oranda un, hassas, ufalanan bir doku üretir. Un kurabiyesi veya çikolatalı ince kurabiyeler gibi pişirme sırasında şeklini koruması gereken çerezler de yüksek oranda un içerir.

Kek gibi sıvı hamurlu kurabiyelerde, unun sıvı veya yumurta miktarına göre daha düşük bir oranı, çiğnenmesi uzun süren bir dokuya neden olur.

Un kurabiyesinin tadı ve dokusu, ana hamurun kalın veya ince, çiğnenebilir veya ufalanan, yumuşak veya gevrek olmasına bağlı olarak değişmektedir. Peki, un kurabiyesi nasıl yapılır? İşte, lezzetli bir un kurabiyesi tarifi…

Ağartılmış ve ağartılmamış unlar temel olarak kurabiye tariflerinde değiştirilebilir, ancak ağartma işlemi protein yapılarını değiştirerek, ağartılmış un ile yapılan hamurlarda ve hamurlarda daha az glüten oluşumuna neden olur. Bu nedenle, ağartılmamış un, damla kurabiye ve fındık çubuklarında olduğu gibi biraz daha çiğ bir doku istendiğinde daha iyi bir seçimdir.

Pişirme için başka bir seçenek, tam buğday gibi tam tahıllı undur. Tarifte unun yüzde 30'undan fazlasını tam tahıllı un ile değiştirmek, daha besleyici, doyurucu bir lezzet verir. Daha yüksek oranlarda, tam tahıllı unlar, çerezleri daha yoğun, daha az çiğnenebilir yapar.

UN KURABİYESİ TARİFİ: GEREKLİ MALZEMELER

  • 350 gram un yaklaşık miktar(3 su bardağından biraz daha eksik)
  • 250 gram oda sıcaklığında margarin (biskin yağ Vita kullanırsanız sonuç çok güzel olur)
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya tozu
  • 7 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Margarin,vanilya ve pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserde karıştırılır.nişasta ve un eklenir.

Tek seferde hızlı bir şekilde hamur yoğurulur.

Hamuru folyoya sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.

Hamuru buzdolabından çıkarıp yapmaya koyulduğunuzda ufalan bir hamur olduğunu göreceksiniz endişelenmeyin hamuru 4 bölüme ayırın avucunuzun içinde hamuru toparlayarak bir tahta masa üzerinde hamuru kalın bir çubuk şeklinde yuvarlayın.

Bir çatal yardımıyla hamuru baştan sonuna kadar çizin ,5 er cm.aralıklarla bıçakla kesin pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.

Bu şekli vermekte zorlanırsanız ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayın bu diğerine göre daha fazla zamanınızı alacaktır ama sonuçta harika oluyor çatlamış kurabiyeler harika görünüyor.

Önceden ısıtılmış 150 derece fırında alt kısımları pişip üst kısımları kremsi bir renge ulaşıncaya kadar pişirin.(20 dakika civarı)

Afiyet olsun!

Son Güncelleme: 23.05.2020 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.