11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI BELEDİYESİNDE HAYTAP HEYETİ HAYVAN KISIRLAŞTIRMASI YAPTI

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan ile Diyarbakır ilinden Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevgi Ekmekçi ile birlikte Diyarbakır Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü  Veteriner Yılmaz Gümüş, Veteriner Akın Koçak ve Ağrı Belediyesi Veterineri Edibe Demircan  oluşan 3 Veteriner Ağrı Belediyesi Hayvan Barınağında ilk gün 30 sokak köpeğini kısırlaştırdı.

 

Geçtiğimiz aylarda HAYTAP Basın sözcüsü Şule Baylan, Damla Şahin ve Sevgi Ekmekci'den oluşan 3 kişilik heyet Ağrı Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ ve Belediye Veteriner Hekimi Edibe Demircan ile birlikte hayvan barınağında incelemelerde bulunmuşlardı.

 

Heyet yaptıkları incelemelerde, köpeklerin yeme içme durumlarında sorun olmadığını ancak soğukta barınma noktasında ise eksiklikler olduğunu tespit etmişlerdi. Bu konuda Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ 150 sokak köpeğinin barına bileceği kulübelerin yapımı konusunda söz vermiş, Bu verdiği sözüde yerine getirmesi HAYTAP üyelerinin taktirini toplamıştı.

 


Bu görüşmede HAYTAP üyeleri belediye yetkilileri arasında yapılan görüşmede tedavi ve kısırlaştırma çalışmaları, gönüllü faaliyetlerinde yapılması gerekenler ile kulübe, klinik ve veterinerlik hizmetleri konusunda fikir birliğine varılmıştı.

 


Ağrı ilinde dün gelen HAYTAP Basın sözcüsü Şule Baylan ile Diyarbakır ilinden Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevgi Ekmekçi ile birlikte Diyarbakır Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Yılmaz Gümüş, Veteriner Akın Koçak ve Ağrı Belediyesi Veterineri Edibe Demircan  oluşan 3 Veteriner Ağrı Belediyesi Hayvan Barınağında ilk gün 30 sokak köpeğini kısırlaştırdı. Yapılan Çalışmalar ile bu sayının 100 e ulaşacağını söylediler.

 


Diyarbakır Veteriner İşleri Müdürü  Veteriner Yılmaz Gümüş bizler Diyarbakır Belediyesi çalışanları olarak Ağrı belediyesinin talebi doğrultusunda buraya geldik, bu çalışmamız Ağrı Belediyesine katkı sağladık, Ağrı Belediyesi de bu işleri yerinde yapacak kapasiteye ulaştı, Ağrı Belediyeside  diğer Belediyelere katkı sağlayacak seviye ulaştığını söyledi.

 


Ağrı Belediyesi Veterineri Edibe Demircan'da yapılan çalışmalar ile sokak köpeklerini kısırlaştırarak aşılarını yapıp barınak veya sokağa bıraktıklarını bu çalışanın Ağrı ilinde sürekli yapılacağını belirtti.

 


Yapılan Çalışmaları Belediye Başkan Vekili Muhsin Tayhan, Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ Veteriner İşleri Müdürü Faruk Yıldız çalışma alanında bulundu. Yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Vekili Muhsin Tayhan çalışanlara teşekkür etti.


 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.