29 Eylül 2021 Çarşamba 21:19
Ağrı'da 4 kurt yavrusu doğaya bırakıldı

Ağrı'da bir vatandaş, mayıs ayında kırsal alanda gördüğü anneleri olmayan 4 kurt yavrusunun koruma altına alınması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Ağrı Şube Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi. Bölgeye giden ekiplerce anneleri olmadığı için koruma altına alınan kurt yavruları, Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne gönderildi.

Burada yaklaşık 5 ay boyunca görevliler tarafından bakımları yapılıp beslenen kurtlar, yeterli erişkinliğe eriştikten sonra yeniden doğaya bırakılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Ağrı Şube Müdürlüğü ekiplerince kafes ile Ağrı'ya getirildi.

Ağrı'ya getirilen kurtlar, ekipler tarafından yerleşim yerlerinden uzak bir bölgeye götürülerek yeniden doğal ortamlarına bırakıldı.

Ekipler daha sonra kurtların doğal yaşama uyumunu takip edebilmek amacıyla bölgeye fotokapan kurdu.

Anahtar Kelimeler:
KürtKurt Yavrusu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.