11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI FACİADAN DÖNDÜ

Ağrı merkeze bağlı Hıdır köyü yakınlarında bulunan doğalgaz boru hattındaki gaz kaçağı il merkezinde az daha faciaya neden oluyordu.

 

Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, gece 02.20 sıralarında Hıdır köyü mevkiinden geçen İran-Ankara Botaş Doğalgaz Boru hattın 115. kilometresinde nedeni belirlenemeyen ve teknik bir sebeple meydana geldiği değerlendirilen kuvvetli bir gaz kaçağı meydana geldiği bildirildi.

 

Kaçağın tespiti sonucu ilde hareketli dakikalar yaşanırken, İran-Ankara doğalgaz boru hattının gaz akışı kısa sürede kesildi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı doğrultusunda güvenlik kuvvetlerince soruşturulmaya başlanırken, ilk inceleme sonucunda boru hattı üzerinde patlayıcı madde kullanıldığına ilişkin herhangi bir iz ve emareye rastlanmadığı belirtildi. Gaz kaçağı sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, büyük bir faciadan dönüldü.

 

Konu ile ilgili Ağrı Valiliğide bir basın açıklaması yayınladı.

 

Ağrı Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, gece saat 02.20 sıralarında Ağrı’nın Hıdır Köyü mevkisinden geçen İran-Ankara Botaş doğalgaz boru hattının 115. kilometresinde nedeni belirlenemeyen ve teknik bir sebeple meydana geldiği değerlendirilen kuvvetli bir gaz kaçağının meydana geldiği bildirildi.

 

Kaçağın tespiti sonucu İran-Ankara doğalgaz boru hattının gaz akışının kesildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

”Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda güvenlik kuvvetlerince soruşturulmaya başlanmış olup, gözle yapılan ilk inceleme sonucunda boru hattı üzerinde patlayıcı madde kullanıldığına ilişkin herhangi bir iz ve emareye rastlanmamıştır. Gaz kaçağı sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Kaçağın tespiti sonucu İran-Ankara doğalgaz boru hattında gaz akışı kesilmiştir.”

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.