11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI FUTBOL TARİHİNDE İLK U-13 LİGİ BAŞLADI

Ağrı futbol tarihinde U-13 minikler ligi ilk defa düzenlenerek başlatıldı. 1999 ve 2000 doğumlu sporcuların oynadığı ve Ağrı’nın alt yapısında en alt kategori olan U-13 ligi Tedaş spor, Ağrı idmanyurdu spor, Sanayi spor ve İMKB Gazi Spor takımlarının katılımı ile başladı.

 

İlk iki hafta sonunda Ağrı İdmanyurdu Spor Kulübü namağlup liderliğini sürdürüyor. Vali Lütfi Yiğenoğlu stadyumunda oynanan karşılaşmaları lider tamamlayan takım ilimizi U-13 Türkiye Şampiyonasında temsil edecek.

 

Konu hakkında açıklama yapan ASKF Başkanı Erkan Kösedağ: “ Ağrı’da ki futbol altyapısının gelişmesi adına çok önemli adımlar attık.

 

Haziran ayının ortalarında yaklaşık 200 minik sporcuyu futbol eğitimlerine alacağız. Bunun yanında Ağrı futbol tarihinde ilk defa U-13 liginin startını bu hafta verdik. Bu ligin en önemli artısı futbolcularımızın futbola resmi başlama yaşının düşmesi olacak.

 

İlimizde bir futbolcunun futbola başlama yaşı geçen yıla kadar oynatıldı. Bu sporcu 1.amatör maçlarını oynayacağı tarihe kadar en fazla 30 resmi maç yapabiliyordu. Oysaki U-13 ligi ile start alan bir futbolcu 18 yaşına kadar yüzü aşkın müsabakada yer alacak.

 

Bu futbolcuya tecrübe ve ek kazanımlar sağlayacak. Böylelikle beklide ileriki yıllarda bu sporculardan kurulu bir takım ile profesyonel lige kavuşmuş olacağız” dedi

 


 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.