11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde düzenlenen 1. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri muhteşem bir finalle son buldu. Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen törende, 1468 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. Öğrenciler, mezuniyet coşkularını keplerini havaya atarak kutladı.

Bu yıl ilki düzenlenen Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri, 5 gün boyunca çeşitli etkinliklere sahne oldu.

 

Şenliklerin son gününde düzenlenen törende fakülte ve yüksekokullarını dereceyle bitiren ve yıl içinde Üniversite Sporları Federasyonun düzenlediği çeşitli branşlardaki yarışlarda üniversiteyi temsil eden ve derece alan öğrencilerle birlikte şenlikler boyunca emeği geçen akademisyenler Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve IC Vakfı tarafından ödüllendirildi.

 

 

Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen program, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle başladı. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet BİBER, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım KÖKTEKİN, IC Vakfı Müdürü Meral DİNÇER, İdari ve Akademik Personelle birlikte öğrencilerin ve öğrenci ailelerinin katıldığı tören oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Fakülteler bazında Ümmügülsüm YEŞİLBAŞ en yüksek not ortalamasıyla mezun olurken, Zerrin EDEMEN ikinci, Mehmet DEMİRHANise üçüncü olarak mezun oldu.

 

Yüksekokullar bazında Nur ÇELİK birinci olarak mezun olurken, Cihat AKTÜRK ikinci, Semra BORA üçüncü olarak okulundan mezun oldu. Meslek Yüksekokulları bazında Mücella ENGİN en yüksek not ortalamasına sahip öğrenci olarak mezun olurken, Yasin GÜR ikinci, Mukaddes TAŞDEMİR üçüncü en iyi not ortalamasıyla mezun oldu.

 

Öğrencilere Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve IC Vakfı tarafından çeşitli ödüller verilirken, öğrenciler ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet BİBER, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım KÖKTEKİN, IC Vakfı Müdürü Meral DİNÇER ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail BAŞTEPE’nin elinden aldılar.

 

 

Ödül törenlerinin ardından bu yıl mezuniyet heyecanı yaşayan tüm öğrenciler büyük bir coşkuyla keplerini havaya atarak mezuniyetlerinin haklı gururu yaşarken, salonun tribünlerini dolduran ailelerin ve öğrenci arkadaşlarının yoğun alkışlarını aldılar. Gece, daha sonra çalan müzikler eşliğinde oynanan oyunların ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 


 


Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.