11 Ekim 2013 Cuma 00:00
ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİ ŞUBE BAŞKANI ALİ RIZA AYDEMİR İN BASIN AÇIKlAMASI

Son günlerde ilimizde internet siteleri ve sosyal paylaşım sitelerinde yaşanan gelişmeler Ağrı’da görev yapan biz basın mensuplarını ve bu konulara duyarlı vatandaşlarımızı endişelendirmektedir.

 

Kamu kurum ve kuruluşlarında belirli bir ücret mukabilinde haber ve röportaj yapılması, haber yapan kişilerin ehil olmaması, dışarıdan bir çok kişinin (Gazeteci Adı Altında) Ağrı’yı bir rant kapısı olarak görmesi ilde namusu ve şerefi ile görev yapan tüm basın mensuplarını rahatsız etmiştir.

 

 

Bu ilde hiçbir kamu kuruluşunun dışarıdan gelen tek bir gazeteciye ihtiyacı yoktur. Çünkü Ağrı’nın kendi evlatları bu görevi layıkıyla yerine getirmektedir. Hemen hemen tüm ajans, TV' lerin ve Gazetenin temsilcisi mevcuttur. Bu kadar olanağın olduğu bir ilde neden kamu kurumları para ile haber yapma gereği duyar bunu anlamış değiliz. Yine sosyal paylaşım sitelerinde artan tehdit ve şantaj haberleri tüm meslektaşlarımızı ve duyarlı vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir.

 

Ağrı kimsenin rant kapısı olmamıştır ve olmayacaktır. Biz Anadolu Basın Yayın Birliği olarak buradan tüm kamu kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine sesleniyoruz.

 

 

Bundan böyle para ile yada tehdit, şantaj ile yapacağınız tüm haberlerin karşısında bizi bulacaksınız ve şununda bilinmesini isteriz ki  verdiğiniz röportaj ve buna benzer haberlerde verdiğiniz paraları bu defa bizler deşifre ederek halka deklere edeceğiz. Yine size iftira atmak isteyen kişilerde karşısında bizi bulacak. Bu memleket bu kadar sahipsiz değil. Bırakalım da herkes bildiği, kendi işini yapsın. Her gün yeni birinin girdiği bu camiada taşın altına elimizi koyma zamanı geldi.


 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.