11 Ekim 2013 Cuma 00:00
ASLAN TRT OKULA KONUK OLDU

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, TRT Okul kanalında yayınlanan ‘Rektörler Konuşuyor’ programında, üniversiteyi tanıttı.

 

VİDEO İÇİN TIKLAYIN...

 


Geleceğini, tercih edeceği üniversite ile şekillendirecek gençlere üniversitelerin tanıtımını amaçlayan ve canlı yayınlanan ‘Rektörler Anlatıyor’ programına katılan Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin kuruluşu ve akademik birimleriyle ilgili bilgi verdi.

 


Öğrencilerin en yetkili ağızlardan okumayı düşündükleri üniversite hakkında bilgi sahibi olmalarını hedefleyen programda üniversite hakkında bilgi veren Prof. Dr. ASLAN, Türkiye’nin doğuya açılan kapısı olan Ağrı’da bulunan üniversitenin akademik ve öğrenci sayısındaki artış ile fiziki yapılaşma bakımından 4 yıllık kısa geçmişine karşın 20 yıla eşdeğer bir gelişme gösterdiğini belirtti.

 


 Üniversitenin en önemli özelliğinin bir devlet üniversitesi olmasına rağmen bir işadamı tarafından desteklenmesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. ASLAN, “6 Fakülte, 2 Enstitü, 5 Yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokulu ve 6 Araştırma Merkezinin bulunduğu üniversite, ‘Özgür üniversite’ parolası ile hareket ederek, öğrencilerin fikirlerini özgürce paylaşabileceği bir ortam hazırlamaktadır.

 

Bu da öğrencilerimizin özgüvenlerinin gelişmesine olumlu yönde katkı sağlamaktadır. 300 akademisyenin 7 bin öğrenciye eğitim verdiği üniversite, fiziki gelişim konusunda önemli bir mesafe almış durumdadır.

 

Üniversitemize ismini veren değerli iş adamı, eğitim gönüllüsü Sayın İbrahim Çeçen Beyin kurduğu IC Vakfı ile işbirliği içerisinde, üniversiteyi ilk 5000’de tercih eden en yüksek puanlı ilk öğrencilerimize 750 TL karşılıksız burs verilerek öğrencilere önemli bir ekonomik katkı sağlanmaktadır.

 

Bu durum aynen devam edecektir. Kurulduğu yıl 10 bin metrekare kapalı alanın bulunduğu üniversitede bugün 120 bin metrekare kapalı alanla öğrencilerimize hizmet verilmektedir” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.