11 Ekim 2013 Cuma 00:00
BASIN HÜR OLDUKÇA DESTEK OLMALIYIZ

Ağrı Belediye Başkanı Hasan arslan 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 

 

 


İlimizde Basın yayın kuruluşları toplumumuzun haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından son derece önemli kurumlarımızdır.

 


Bu kurumları ayakta tutan ve onların işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın – yayın çalışanları ise bu kurumların isimsiz kahramanlarıdır.

 

24 Temmuz 1908 tarihinin, basın çalışanları ile basın kuruluşlarının yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti açısından özgürlüklerin önünün açılması bakımından bir kilometre taşı olduğunu belirten Başkan Arslan, mesajında şunları belirtti:

 


 Bugün basında sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümü. Demokrasimizin vazgeçilmezi ve büyük kitle iletişim aracı olan basınımız, 104 yıldan beri özgürce çalışmakta,insanlarımızı meydana gelen olaylardan haberdar etmektedir.24 Temmuz 1908, basın özgürlüğünün olmazsa olmaz koşullarının belirlenmesi bakımından bir milattır.

 


`Basın hürdür, sansür edilemez` anlayışı, iletişim alanındaki gelişmelerle, ulusal boyuttan, evrensel boyuta taşınmıştır. Basın – yayın kuruluşları her anlamda (ekonomik, siyasi vb) bağımsız ve özgür olmadıkları, haberleri yorum katmadan, olduğu gibi ve tarafsız olarak halka aktarmadıkları sürece toplumumuza karşı olan görevlerini tam ve sağlıklı olarak yapmış sayılmazlar.

 

 

 

İşte bu nedenle basınımızın topluma karşı ciddi yükümlülükleri vardır.Tarihin her dönemindeki bu sorumluluk, içinden geçmekte olduğumuz süreçte daha fazla önem arz etmektedir.

 

 

 


Ağrı Belediyesi olarak bu bilinçle Basın Yayın kuruluşlarımızın ve onların çalışanlarının kutsal bir görevi icra ettiklerini düşünüyoruz.

 

 

 


Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da başta “Ağrı Gazete Çalışanları ve huhabirleri” olmak üzere tüm basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtiyor, Basın Yayın kuruluşları ve basın çalışanlarının “24 Temmuz Basın Bayramı”nı kutluyor, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.Dedi.

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.