11 Ekim 2013 Cuma 00:00
BURMADA YAŞANAN KATLİYAMI LANETLİYORUZ

İslam coğrafyalarının çoğunda yaşanan zulüm, işkence ve katliam devam ederken, son olarak yeni bir İslam coğrafyasında katliam yaşanıyor.

 

Mazlumder Ağrı şubesi ve  İnsani Hareket Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği “İHYAD” yaşanan bu kıyımlara sessiz kalmadı. Dernek binasında ortak bir basın açıklaması yapan Ağrı Mazlumder Şubesi ve İHYAD derneği ;

 

Burma'da geçtiğimiz haziran ayından buyana binin üzerinde Müslüman, askeri yönetimin kışkırttığı Budist çetelerce katledildi.

 

Ülkede Müslüman nüfusun yoğun olarak bulunduğu Arakan bölgesinde her gün tecavüzler, ev yakmalar, toplu sürgünler ve katliamlar gerçekleştiriliyor.

 

Özellikle Arakan bölgesindeki Müslüman nüfusu sistematik olarak temizlemeyi amaçlayan Burma yönetimi uluslararası kuruluşlar ve Birleşmiş Milletlerin bu konuda ki tepkisizliğini fırsat bilerek katliamlarını son günlerde daha da arttırdı.

 

Birleşmiş Milletlerin söz konusu Müslümanlar olduğunda bir türlü birleşememesi bu tepkisizliğini açıklıyor fakat biz Müslümanların bu katliamlar karşısında seyirci kalması sadece insanlığımızı değil inancımızı da yaralıyor maalesef.

 

Duyarsızlığımızla ortak olduğumuz bu katliamı Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde bari dualarımızla lanetliyelim ve bu zulmü yapanları Allaha havale edelim.

 

MAZLUMDER AĞRI ŞUBESİ  VE  İHYAD’DAN  ORTAK BASIN AÇIKLAMASI...


Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.