11 Ekim 2013 Cuma 00:00
ELEŞKİRT TE TEHECCÜT KILINIP DUA EDİLDİ

Mısır ve Suriye de yaşanan zulümlerin son bulması için Eleşkirt Mısırla Dayanışma Platformu tarafından yapılan çağrı üzerine, halk ilçe merkez camiinde toplanıp topluca teheccüt namazı kılıp dua etti.

İslam coğrafyasındaki ahu eninlerin dinmesi, gözyaşlarının son bulması, zulmün son bulması ve zalimlerin kahrı için Eleşkirt Mısırla Dayanışma Platformu tarafından yapılan çağrı üzerine gece saat2:30 sularında ilçe merkez camiine geldiler. Kılınan teheccüt namazının ardından gözyaşları içerisindeİslam alemindeki zulmün son bulması ve zalimlerin kahrı için dualar edildi. Duanın ardından Peygamber efendimizin(S.A.S) zulüm zamanlarında yaptığı gibi kunutlu sabah namazi kilindi.

KUNUT NEDİR? NASIL YAPILIR?

Bilindiği gibi, Efendimiz (S.A.V.) çeşitli zamanlarda Müslümanlara yönelik saldırı ve baskılar söz konusu olduğunda, sabah namazlarında (bir rivayete göre bütün namazlarında) ellerini açıp Allah’tan yardım dilemiş; Müslümanlar için dua, düşmanlara da beddua etmişdir ki, buna “kunut” denmiştir. Yetmiş Kur’an hocasının şehid edildiği Bi’r-i Maüne katliamından sonra, bu katliamı yapan Benî Süleym, Rial, Zekvan ve Useyye kabileleri aleyhine bir ay boyunca sabah namazında beddua okumuş, arkasında bulunan sahabeler de “amin” demiştir. Peygamberimizin (S.A.V.) başka zamanlarda da kunut okuduğuna dair rivayetler vardır.

“İbn Abbas’tan gelen rivayete göre, Rasûlüllah (S.A.V.), arka arkaya bir ay öğlen, ikindi, akşam, yatsı ve sabahleyin, her namazın arkasında, son rekatta ‘Semi‘Allâhu li-men-hamideh!’ deyince Benî Süleym, Rial, Zekvan, Useyye kabileleri aleyhinde beddua okudu, arkasındakiler de ‘Âmin!’ dedi. Rasûlüllah (S.A.V.) bu kabilelere, İslâm’a çağıracak kişiler göndermiş, onlar da bu kişileri şehid etmişlerdi. İkrime; ‘İşte kunût’un esası budur.’ der. Ebû Hureyre de; ‘Nebi (S.A.V.) bir kimseye dua veya beddua etmek istediği zaman, rükûdan sonra kunût okurdu’ der”. Rasûlüllah (S.A.V.); ‘Semi‘Allâhu li-men-hamideh!’den sonra ‘Rabbenâ ve leke’l-hamd!’ dedi ve şöyle dua etti: “Allah’ım! Velid bin Velid’i, Seleme bin Hişam’ı, ‘İyaş bin Ebî Rebî‘i ve mü’minlerden zayıf olanları kurtar. Allah’ım! Mudar kabilesine baskını artır! Onlara Yûsuf zamanındaki kıtlık gibi kıtlık ver!”

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.