11 Ekim 2013 Cuma 00:00
KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞIYOR

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde ikamet eden Emine Bayram 23 Mayıs'ta Artvin’de yapılan ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor''yarışmasında bölge birincisi olarak, 15 Haziran'da Çanakkale'de yapılacak olan Türkiye Finalinde Bölge adına yarışacak.

Kadın Çiftçi Emine Bayram, yaptığı açıklamada, çiftçilikle uğraştığını, hayvancılık, bahçecilik tarım sektörünün her alanında faaliyet gösterdiğini belirterek, ailesine bu konuda yardımcı olduğunu ifade etti.

Bayram: ''Babama bir yardımcı gibiyim sürekli yanındayım. Zaten başarıyı elde etmemin en büyük sebebi babamla sürekli bilgi alış verişi yapmamdır. Çanakkale'de yarışmak çok heyecan verici. Bu yarışmaya bu bölgenin kadınları önem versinler. Biz bayanlar aslında elimizden her iş gelir tarımda da kendimizi göstermeliyiz. Bölge birinciliğinde aldığım para ödülünü eğitimim için harcıyorum. Babam çiftçi bende onun yolunda gidiyorum umarım bilinçli bir çiftçi olurum''

Bayram konuşmasına şöyle devam etti: '' Doğu Anadolu'da yaşayan bazı kadınlar çiftçilik yapıyor ama daha fazla yatkın olsunlar. Yani çok küçükte olsa bir yerden başlamak lazım örneğin evinin bahçesinde küçük bir bostan ekerek başlayabilirler. Hem kendileri için hem de aile ekonomilerine büyük katkı sağlayacaktır. Bölge de bu başarıyı elde ettiğim için mutluyum aynı başarıyı Türkiye Finalinde elde edip bölgemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum''şeklinde konuştu.

Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Zeren, Ağrılı kadın çiftçinin elde ettiği başarıdan memnuniyetini dile getirerek kendisini  tebrik etti.  Zeren, ''Bu kadın çiftçiniz medeni cesaret gösterip önce Ağrı'da birinci oldu ardından Bölgede yapılan yarışmada birinci oldu. Şimdi de Çanakkale’de yapılacak olan Final yarışmasında yarışacak. Umarım burada  da birinci olup, sunacağı proje için gerekli ödeneği alır şimdiden başarılar dilerim''dedi.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.