11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Öldürülen imam Defnedildi.

 

 

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Yaygınyurt köyüne 1 yıl önce atanan ve önceki gece öldürülen 3 çocuk babası imam Mehmet Uzun’un cenazesi memleketi Konya’da defnedildi.

 

37 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası imam Mehmet Uzun önceki gece görev yaptığı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Yaygınyurt köyünde evine 200 metre uzaklıkta, kafasından tabancayla vurulmuş olarak bulunmuştu. Terör örgütü tarafından öldürülmüş olma ihtimali ortaya atılan Uzun’ın cenazesi bugün memleketi Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Apa beldesindeki baba evine getirildi. Burada eşi, annesi, babası, kardeşleri ve yakınlarının dua etmesinin ardından cenaze belde meydanına götürüldü. Cenaze namazına Çumra Kaymakamı Ali Akça, Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, imam Mehmet Uzun’un yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

Öğle namazından sonra burada kılınan cenaze namazı sonrasında imam Mehmet Uzun’un cenazesi omuzlarda mezarlığa götürüldü. İmam Uzun’un cenazesi dualarla belde mezarlığında defnedildi.

 

Şehidin kardeşi Celalettin Uzun ve 1995 yılında kardeşini vatani görevini yaparken şehit veren teyzesinin oğlu Celalettin Ceran, "15 yıl boyunca belediyemiz adına imamlık yaptı. 1 yıl önce tayini çıktı ve Ağrı’da göreve başladı. Gece yatsı namazından sonra kapısı çalınmış eşi kapıyı açmış ve sakallı biri imamı çağırmış. Mehmet de dışarı çıkmış, yarım saat gelmeyince durumu jandarmaya bildirmişler. Jandarma ve muhtarla yapılan aramada evinin 200 metre ilerisinde Mehmet’in kafasından vurularak öldürüldüğü belirlenmiş. Bunu yapanlar ne Müslüman ne insan olabilir. Artık insanların durumu fark etmesi lazım. Biz 4 şehit verdik. 3’ü askerdi, şimdi de bir imamımız şehit oldu" dedi.

 

İmam Mehmet Uzun’un eşi Fadimana Uzun da, olaydan dolayı çok üzüntülü olduklarını söyledi.

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.