11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Sel Ağrı Sınırında Bulunan Köylerde Hasara Yol Açtı

 

Iğdır ve Ağrı sınırında bulunan köylerde aniden bastıran sağanak yağış sonucu oluşan sel nedeniyle birçokevyıkılırken, 20’den fazlahayvan da telef oldu.

 

Iğdır merkeze bağlı Harmandöven ve Asma köyleri ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Iğdır il sınırında bulunan Kucak köyünde sağanak yağış sonrası sel meydana geldi. Harmandöven köyünde selden dolayı çöken ahırda bulunan 3 büyükbaş hayvan telef olurken, Doğubayazıt ilçesine bağlı Kucak köyünde ise 3 büyükbaş ve 15 küçükbaş hayvan ile bir köpek sele kapılıp telef oldu. Köylerde birçok ev yıkılarak kullanılamaz hale geldi. Selden dolayı kapanan yollar Iğdır İl Özel İdaresi ve DSİ’ye bağlı iş makineleri tarafından açılırken, bölgede hasar tespit çalışması başlatıldı.

 

Harmandöven köyü sakinlerinden Yaşar Tek, 2007 yılında da böyle bir felaketle karşılaştıklarını ve aniden bastıran yağışın ardından sel olduğunu, çöken ahırlarda hayvanlarının telef olduğunu söyledi. Tek, “Köyün üst tarafında yapılan setler var, onlar olmasaydı birçok can kaybı yaşanırdı” dedi.

 

Kucak köyü sakinlerinden Kadriye Temel ise, aniden gelen sel sularından annesinin ve kendinin canını zor kurtardığını belirterek, “Birden ne olduğunu anlamadık, yağışın ardından sel geldi. O arada biz ahırda duran hayvanlarımızı kurtaramadık,ancak kendi canımızı kurtardık. Selden 15 koyunumuz, bir eşeğimiz, bir tosunumuz ile ahırın önünde bağlı bulunan bir köpeğimiz gitti. Evimiz yıkıldı, bütün eşyalarımız sele kapıldı” diye konuştu

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.