11 Ekim 2013 Cuma 00:00
TÜRKİYE İKİNCİSİ SEÇİLEN PROJE UYGULAMAYA KONULACAK

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, “Bu Benim Eserim” adlı proje yarışmasında hazırladıkları proje ile Türkiye ikicisi seçilen öğrencileri makamında kabul etti.


 
Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile 7.’si gerçekleştiren “Bu Benim Eserim” adlı proje yarışmasına “Binalarımızı Süsleyelim Sarkıtları Önleyelim” projesi ile katılan Tutak Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri Türkiye ikincisi seçildi.


 
Fen ve Teknoloji Öğretmenleri Kenan Kazakçı ile birlikte projeyi hazırlayan M. Arda Akbaba ve M. Emin Arslan projelerini Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’ya anlattı.


 
Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Yerlikaya, kendilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Projenin özellikle Ağrı için önemli olduğunu kaydeden Vali Yerlikaya, “ilimizde kış aylarında binaların çatılarında buz sarkıtları oluşuyor.

 

Bu zaman zaman tehlikelere yol açıyor. Öğrencilerimiz de buna yönelik akılcı bir çözüm üretmişler. Projenin ikinci olmasından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Projenin hayata geçirilmesi için gerekli şarları oluşturacağız” ifadelerini kullandı.


 
Projenin uygulanabilirliği için geliştirilmesi gerektiğini belirten Vali Yerlikaya, çalışmalar için talimat verdi ve projenin seçilecek bir binada deneneceğini söyledi.


 
Vali Yerlikaya, ziyaret sonrasında öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

 


 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.