11 Ekim 2013 Cuma 00:00
VALİ YERLİKAYAYA VEDA YEMEĞİ

Son kararname ile Tekirdağ Valiliği’ne atanan Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’ya, ağrı Belediyesi ve İ.Ç. Üniversitesi tarafından veda yemeği düzenlendi.

 

Polis Evi’nde verilen yemeğe Vali Ali Yerlikaya’nın yanı sıra Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Başsavcı Vekili İbrahim Köstekçi, İ.Ç. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Vali Yardımcıları Murat Güven, Ercan Ateş, Özkan Demirel, İl Jandarma Komutanı Hakkı Çetin, Emniyet Müdürü Halil Karataş, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, İş Adamları ve basın mensupları katıldı.

 

Yemek sonrasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Sayın Valimizle iki yılı aşkın bir süre birlikte çalıştık. Çok iyi hizmetlerine şahit olduk. Ama en önemlisi belediye olarak yaptığımız her çalışmada kendilerinin desteğini gördük. Ağrı’yı ilgilendiren her iyi şeyde büyük çabalar sarf etti. Ağrı olarak kendisinden çok faydalandık. Ben bütün Ağrılılar adına kendisine şükranlarımı sunuyorum. Gittiği yeni yerde de başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İ.Ç. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan’a düzenledikleri yemekten dolayı teşekkür eden Vali Yerlikaya, “daha önce Şırnak İlimizde Valilik yaptım. 2 yıl 3 aydır Ağrı’da sizlerle birlikte çalışıyoruz. Şimdi de Tekirdağ ilimizde bu hizmeti sürdüreceğiz.

 

Dışarıdan bakıldığı zaman belki Doğu’da görev yapmak zorlanabileceğimiz yerler olarak değerlendirilebilir. Ama yaşadığımız zaman anlıyoruz ki; buralarda çalışmak bir fırsattır, bir avantajdır. Dolayısıyla bize bu nimeti bahşettiği için Allah’a hamd ediyoruz. Şimdi de bize yeni bir fırsat verildi. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olmak üzere imzası bulunan bütün bakanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Devlet görevinin devamlılık esasına dayandığını belirten Vali Yerlikaya, “hiçbir yere kök salamıyoruz. Her seferinde bir başka yerli oluyoruz. Ama gittiğimiz yerden de bağlarımızı koparamıyoruz. İki yılı aşkın bir süredir Ağrılıyız. Ağrı’nın ekmeğini yedik, havasını teneffüs ettik. Kalbimiz, gönlümüz, hissiyatımız buradan alması gerekenleri alıyor. Ve onları bırakmak, unutmak mümkün olmuyor.

 

Dolayısıyla gittiğimiz yere Ağrı’yı kalbimizde götürüyoruz. Artık Ağrı’nın ve Ağrılıların Tekirdağ’da bir kapısı, bir hemşerisi var. Gönlümüzden geçen Tekirdağ’da düzenimizi kurduktan sonra, Tekirdağ ile Ağrı arasında bir gönül, işbirliği köprüsü kurmaktır. Oranın Valiliği, Belediyesi, İl Özel İdaresi, Üniversitesi ve diğer kurumları ile Ağrı’nın kurumları arasında bir bağ kurarak işbirliğinde bulunacağız. Ve ilk fırsatta Tekirdağ’daki çalışma arkadaşlarımızla Ağrı’yı ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Görev süresince her kesimle aynı mesafede durduğunu ve birlikte hizmet üretmek için çaba gösterdiğini vurgulayan Vali Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“her zaman söyledim, yine söylüyorum. İster seçilmiş, ister atanmış olalım. Eğer görevimiz ve amacımız hizmetse, birlik ve beraberlik içinde hareket etmek durumundayız. Ve hizmet götürdüğümüz hiçbir yerde bizim ayrım yapmak gibi bir lüksümüz yok. Artık padişahlık dönemi bitti.

 

Ben bilirim, benim yetkim var, istediğim gibi yaparım anlayışı işlemiyor. İstişare etme, beraber hareket etme zamanıdır. Burada bulunduğum süre içinde bunu yapmaya çalıştım. Ve şimdi burada kalan herkesten bir isteğim var. Yeni gelen Valimize siz yardımcı olacaksınız. Siz işini kolaylaştıracaksınız. Çünkü çalışmak ve başarılı olmak takım ruhunu gerektirir. İnşallah yeni Valimiz de burada sizlerle birlikte başarılı çalışmalara imza atar. Benim temennim budur.”

 

Konuşmasının sonunda yemekte bulunanlardan helallik isteyen Vali Yerlikaya, “zaman kısıtlı olduğu için belki birçok kişiyle vedalaşamayacağız. Ben sizden ve sizlerin şahsında herkesten helallik istiyorum. Benim de sizlere bir hakkım geçmişse helal olsun. Ağrı’yı ve Ağrılılarımızı çok özleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Yemek sonrasında Beleye Başkanı Hasan Arslan ve Vali Yardımcısı Murat Güven tarafından Vali Yerlikaya’ya çeşitli hediyeler takdim edildi.


 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.