11 Ekim 2013 Cuma 00:00
YAPAY TATLANDIRICILARA DİKKAT

Şeker-İş Ağrı Şube Başkanı Agit Arslan, Ramazan ayı öncesi vatandaşları yapay tatlandırıcılar konusunda uyardı.

 


Yazılı açıklama yapan Şeker-İş Ağrı Şube Başkanı Agit Arslan, nişasta bazlı şeker olarak bilinen mısır şurubundan elde edilen tatlandırıcıların cirit attığı piyasada, bu ürünlerin yerini son zamanlarda pancardan üretilen şekerin almaya başladığını anlattı.

 

Yapay tatlandırıcı katkılı tatlıların gündelik hayatta kontrolsüzce yaygınlaşmasının paralelinde, özellikle Ramazan ayında ve bayramlarda yoğun olarak tüketimde artış gösterdiğini belirten Arslan "Piyasalarda emsallerinde 4-5 kat daha ucuza satılan tatlandırıcıdan üretilen mamullere olan talep beraberinde dünya ülkeleri örneklerinde olduğu gibi obeziteye bağlı yüksek tansiyon, karaciğer yağlanması, kalp rahatsızlıkları ve pankreas kanseri sayısında ülkemiz içinde kara tablo ortaya çıkarabilir. Bu sebeple Şeker-İş olarak halkımızı yapay tatlandırıcıdan elde edilen tatlılar konusunda uyarmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.