11 Nisan 2015 Cumartesi 15:31
Bingöl'deki terörist saldırı

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de 6 ay önce yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine bir araçtan ateş açılması sonucu çıkan çatışmada 4 terör örgütü mensubunun ölü ele geçirildiği olayla ilgili tutuklanan 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali Kılıçgedik ve Erhan Şenyuva katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Sanıkların, Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'nden sesli ve görüntülü bilişim sistemiyle (SEGBİS) katıldığı duruşma sonucunda, mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Yenişehir Mahallesi'nde 9 Ekim 2014'te Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ağır yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu, koruma görevlisi polis Uğur Atlı'nın da yaralandığı silahlı saldırının ardından, olayın faillerinin bulunması için araştırmaların devam ettiği sırada Genç ilçesinde yol kontrolü yapan polis ekiplerine bir araçtan ateş açılmıştı.

Çıkan çatışmada araçta bulunan terör örgütü mensupları Ali Bozan, Emre Ekinci, Ramazan Özmaskan ve Ömer Topal'ın ölü ele geçirildiği, sürücü Erhan Şenyuva kaçmıştı. Bir süre sonra yakalanan sürücü Şenyuva ile örgüt mensuplarına araçla öncülük ettiği belirtilen sanık Ali Kılıçgedik tutuklanmıştı. İddianamede, sanıklar hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

Son Güncelleme: 11.04.2015 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.