10 Temmuz 2015 Cuma 10:25
Tırtılların ağaçlara zarar verdiği iddiası

BİNGÖL  - Tırtıl böceğinin, Karlıova ve Yedisu ilçeleri arasında bulunan ormanlık alanlar başta olmak üzere birçok bölgedeki meşe ve yabani meyve ağaçlarına zarar verdiği öne sürüldü.

Kızılçubuk köyü muhtarı Mehmet Ali Sezer, tırtılların yaklaşık 3 yıldır bölgedeki ağaçlarda göründüğünü belirterek,  böceklerin ağaçlara zarar vererek çürümelerine zarar verdiğini savundu.

Ağaçlar tırtıllardan dolayı yok olma noktasına geldiğini ileri süren Sezer, "Özellikle bu bölgelerde bulunan yabani elma ve armut ağaçlarında bulunan tırtıllara bir çare bulunmadığı takdirde bu ağaçların yok olma endişesi içindeyiz” dedi.

Çare bulunamadığı takdirde bölgedeki ağaçlıkların yok olacağını ifade eden Kızılçubuk, yardım beklediklerini dile getirdi.

Son Güncelleme: 10.07.2015 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.