10 Ağustos 2015 Pazartesi 18:10
Ahlat'ta Fenerbahçe Futbol Okulu açıldı

Ahlat ilçesinde öğrencilerin tatillerini spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Fenerbahçe Futbol Okulu açıldı.

İlçedeki 7-16 yaş arası yetenekli sporcuları keşfederek takıma kazandırmak amacıyla kurulan futbol okuluna gençler yoğun ilgi gösterdi. 

Ahlat Şehir Stadyumu'nda yapılan açılışta konuşan Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, bir medeniyetin yükselirken sporun da aynı şekilde yükseldiğini ifade ederek, sağlıklı ve disiplinli nesiller yetiştirmek için erken yaştaki çocukları spora alıştırmak gerektiğini vurguladı. 

İlçede futbol okulu açılması için Fenerbahçe eski teknik direktörü İsmail Kartal'ı ziyaret ettiklerini anımsatan Tekbıyıkoğlu, "Ahlat'taki sporseverlerin yüzde 90'ı Fenerbahçe taraftarı. Bu neden kaynaklanıyor bilemiyorum ama bir Fenerbahçeli olarak durumu memnuniyetle karşıladım. Spor çok önemlidir. Yunan medeniyetine baktığınız zaman olimpiyatlar Yunanlılarla beraber çıkıyor. Osmanlı medeniyetinde atıcılık, Roma'da at yarışları var. Bizim de eski bir medeniyet merkezi olmamız sebebiyle spora daha fazla önem vermemiz gerekir. Spor aynı zamanda bir disiplindir. Sağlıklı ve disiplinli nesiller yetiştirmek istiyorsak bunları küçük yaştan itibaren spora da alıştırmamız lazım. Sporu hayatlarının bir parçası haline getirmek mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.08.2015 18:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.