31 Aralık 2017 Pazar 13:00
Doğubayazıt’ta Mekke’nin Fethi Programı İcra Edildi

Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi tarafından Mekke'nin Fethi'nin 1387'inci yılı münasebetiyle düzenlenen programa çoğu genç olmak üzere yoğun katılım gerçekleşti.

Dernek binasında düzenlenen programın sunuculuğunu Fadlullah Arvas yaparken, programın açılışı Taha Çildan’ın okuduğu Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Okunan Kur’an’ı Kerim’in ardından Mustazaflar Cemiyeti Çocuk Mevlit Grubu tarafından Mevlit okundu.

Programda günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şube Başkanı Ahmet Zariç, Mekke döneminde Müslümanların işkencelerle ve zorluklarla karşı karşıya kaldığını, yurtlarını bırakarak Medine`ye hicret ettiklerini, İslam için çekilen hiçbir sıkıntının boşa gitmediğini ve Allah`u Teala`nın bunun karşılığında Mekke`nin fethini müyesser kıldığını söyledi.

Konuşmasında yılbaşı ve Noel kutlamalarına da değinen Zariç; Hıristiyanlık dini adına düzenlendiği iddia edilen bu tür kutlama ve eğlence programlarının hiçbir ilahi dinde mevcut olmadığını söyledi. Bu tür kutlamalarda; içki, kumar ve fuhşiyat gibi büyük günahların teşvik edildiğini savunan Zariç, Müslümanların bu tür etkinliklerden kaçması gerektiği ifade etti.

Program çocuklar tarafından okunan ilahiler ve ardından dernek tarafından verilen ikramlarla son erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.