13 Haziran 2016 Pazartesi 14:18
Canikli: Ekilemeyen Araziler Devlet Tarafından Üçüncü Kişilere Kiralanacak

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ekilemeyen tarım arazilerinin devlet tarafından üçüncü kişilere kiralanacağını bildirdi.

Çankaya Köşkü'ndeki Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, arazilerin çok parçalı oluşunun tarımda verimliliği önemli ölçüde azalttığını söyledi.

Canikli, "Türkiye'de ortalama tarımda arazi büyüklüğü işletme başına 59 dekar iken Amerika'da bu rakam bin 820 dekar, İspanya'da 238 dekardır. Türkiye'deki rakamın son derece küçük oluşu ve parçalanmanın da giderek artması, özellikle göç, miras nedeniyle tarımda verimliliği gerçekten son derece olumsuz etkileyen ve aynı zamanda tarım arazilerinin de kullanımını etkileyen sorunların başında gelmektedir. Bunun önlenmesi ve arazi toplulaştırması ile ilgili daha önce yasal düzenlemeler, çalışmalar yapıldı. Önemli sonuçlar da elde edildi. Ama özellikle bu uygulamada karşı karşıya kaldığımız sorunları giderici ve bu arazi toplulaştırmasını daha da etkin hale getirici önlemler noktasında çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili kanun tasarısı genel kurula sevk edilecek" dedi.

17 MİLYAR BEKLENİYOR

Canikli, şöyle devam etti: "Önemli düzenlemelerden bir tanesi de parçalı hisseli, göç ve benzeri nedenlerle ekilemeyen arazilerin devlet tarafından sahipleri lehine kiraya verilmek üzere üçüncü kişilere devredilmesi. Bu şekilde atıl olan arazilerin tümü değerlendirildiğinde 17 milyar liralık tarımda bir hasıla artışı beklenmektedir."

Son Güncelleme: 13.06.2016 14:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.