30 Nisan 2016 Cumartesi 16:42
Doğal Taşlar ve Boncuk Çeşitlerinde Uygun Fiyatlar

Takı tasarımı, bilindiği üzere değerli ve yarı değerli taşları işleyerek takı üretme işine verilen isimdir. Maddi değeri yüksek malzemeler kullanarak yapılan tasarıma takı değil, mücevher tasarımı denir. Nitekim takı tasarımı herkes tarafından yapılabilirken, mücevher tasarımı yapmak için kuyumcu ustası olmak gerekir. Bu durum, takı modelleri bakımından daha çok sayıda bir çeşitlilik olmasına da yol açar. Gerçekten de, herkes tarafından yapılabildiği için, gerek sayı, gerekse de model bakımından çok sayıda takı modeli mevcuttur. Her zanaatkâr, kendi hayal gücünü ve yeteneğini takı modeline aktarır ve ortaya özgün bir sanat eseri çıkarır. Bu nedenlerle, takı tasarımı en popüler hobilerin başında gelmektedir.

Doğal Taş ve Boncuk Çeşitleri

Ancak her el işi ürün gibi, takı tasarımı da çok sayıda malzemenin kullanılmasını gerektirir. Bunlara genel olarak takı malzemeleri denmektedir. Bu malzemeler sayı ve çeşit bakımından oldukça zengindir. Klipslerden mumlu iplere, paraşüt iplerinden boncuk çeşitlerine kadar çok sayıda materyal takı malzemesi olarak kullanılabilir. En çok ihtiyaç duyulan ve en çok kullanılan malzeme ise doğal taşlardır. Gerçekten de, bilezik, kolye ve bileklik gibi hemen her tür takıda doğal taşlar kullanılabilir. En basit haliyle, bir ip üzerinde yan yana dizilen bu taşlar, bir araya geldiklerinde muazzam bir görüntü oluşturur. Bu taşların özellikleri, yapay yöntemlerle imal edilmemiş olmalarıdır. Bu açıdan, boncuk çeşitlerinden farklılık gösterirler. Boncuklar, tam aksine laboratuvar ortamında ve genellikle plastik kullanılarak üretildiği için işlenmeleri daha kolaydır ve daha ucuz fiyatlara elde edilebilirler.

Doğal taş ve boncuk çeşitlerinde uygun fiyatlar

Zanaatkârın tercihi hangisi olursa olsun, gerek doğal taşlar ve gerekse de boncuklar, doğru seçildikleri takdirde eşsiz görünüme sahip takılar oluşturmakta kullanılabilirler. Doğal taş boncuklar da son zamanlarda tercih sebebidir. Ancak tahmin edilebileceği gibi, en iyi sonuçlar için zanaatkârın çok sayıda doğal taş ve boncuğa erişiminin olması gerekir. Aynı şekilde, bunları uygun fiyatlarla elde edebilmelidir. Bu noktada da, Prestij Boncuk web sitesi devreye girmektedir. Türkiye’nin en büyük hobi malzemeleri sitelerinden biri olan Prestij Boncuk, tüm takı malzemelerini ve boncuk çeşitlerini uygun fiyatlarla satışa sunmuştur. 

Son Güncelleme: 28.08.2016 23:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.