09 Haziran 2016 Perşembe 14:48
Dönemsel İşlerin Lokomotifi Turizm

Yazın gelişi ile dönemsel işlerde çalışacak eleman arayışı artıyor. Kariyer platformu Eleman.net'in verilerine göre Mart-Nisan-Mayıs aylarında dönemsel işlere yönelik iş ilanı sayısı bin 240'ı bulurken, turizm en çok ilan yayınlayan sektör konumunda.

İlanların il dağılımında ilk sırayı İstanbul'un alması, onu Muğla'nın takip etmesi turizm sektörünün dönemsel çalışan ihtiyacına ışık tutan bir veri olarak görülüyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, "Dönemsel iş ilanlarının sektörel dağılımına baktığımızda ilk sırada turizmin yer aldığını görüyoruz. Hızlı tüketim malları, gıda, restorancılık ve mağazacılık da ilk beşte yer alıyor. Havaların ısınması ve tatil sezonunun başlaması ile birlikte yoğun bir çalışan ihtiyacının ortaya çıktığı turizm sektöründe, hosteslikten garsonluğa, animatörlükten rehberliğe kadar geniş bir yelpazeden söz etmek mümkün. Ayrıca perakende sektöründe kasiyerlik ve satış danışmanlığı gibi işler de gelir elde etmek ve sektör tecrübesi edinmek açısından son derece cazip." ifadelerini kullanıyor.

Ünsal'ın verdiği bilgilere göre yaz aylarında artan fuarlar ile kongreler; part time iş arayanlara yeni istihdam olanakları sunuyor. Kongre ve fuar yoğunluğunun yanı sıra festival, konser ve özel organizasyonların sayısının artması dönemsel çalışan ihtiyacını da arttırıyor. Bu işler, sadece öğrenciler ve gençler için değil, işsiz olanlar için de birçok farklı iş olanağını beraberinde getiriyor.

Son Güncelleme: 09.06.2016 14:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.