04 Haziran 2016 Cumartesi 16:08
İran'a Zeytin Ve Zeytinyağı Tanıtım Atağı

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), İran Food Hospitality Fuarı'nda yerini aldı. Komite, fuarda zeytin ve zeytinyağı ürünlerini tanıtıp tattırdı.

ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Gündeş, Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağını İranlılardan tam not aldığını vurguladı.

İran'ın ithalat vergilerinin zeytinyağında yüzde 29, zeytinde yüzde 75 olduğuna işaret eden Gündeş, bu durumun ihracatı sınırladığını anlattı. Gündeş, "Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı İranlıların damak tadına çok uygun. Ürünlerimizi çok seviyorlar ve İran'da market raflarında zeytin ve zeytinyağımıza erişme temennilerini ifade ediyorlar. 4-5 senede Türkiye'nin zeytinyağı rekoltesinde büyük artışlar olacak. Bu rekolteyi katma değere çevirmede İran'ın önemi hayati." dedi.

30 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde Tahran'da tertip edilen İran Food Hospitality Fuarı'nda 20 holde ürünler sunuldu. İsveç, Danimarka, Norveç, Çin'in milli katılımda bulunduğu fuarda 294 yabancı ve 201 İranlı şirket yer aldı.

ZZTK'nın standına İran, Hindistan, Pakistan, Yunanistan, İtalya ve İspanya'dan temsilciler uğradı. Türkiye'nin İran'a zeytinyağı ihracatı 2014-2015 döneminde 4 milyon 935 bin dolar, zeytin ihracatı ise 1 milyon 553 bin dolar seviyesinde idi.

Son Güncelleme: 04.06.2016 16:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.