17 Ağustos 2015 Pazartesi 10:52
Kepek Sorunu Nasıl Geçer ?

Saçlardaki kepeklerin nedeni kuru saç derisindeki bir cilt problemidir. Deri pul pul olup dökülmeye başlar. Bu doğal bir durumdur. Ancak saçları kirli gösterir. Egzama gibi ciltte yağlanma ve kabuklanma başlar. Bu sorundan kurtulmak için ilaç kullanılabilir. Ya da doğal yöntemlere başvurulabilir.

 

Saçların az yıkanması ve yağlanması ile kepek sorunu oluşur. Şampuanlarda bulunan kimyasal maddeler de deriyi kuruttuğu için kepek oluşur. Saç yıkanırken şampuan az kullanılmalı ve bol su ile durulanmalıdır. Saçlar ıslak kalmamalıdır. Jöle, saç spreyi gibi ürünlerde kepeğe yol açar. Çünkü bu ürünler derinin nefes almasını engeller.

Doğal olarak kullanılan yöntemler arasında elma sirkesi, limon, tuz aloe vera, sarımsak, zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, aspirin, çay ağacı yağı, kabartma tozu, ağız temizleme suyu gibi kolayca ulaşılabilecek malzemeler vardır. Elma sirkesini bir miktar su ile karıştırıp saç derisine sürebilirsiniz. Saçlar bir havlu ile sarılıp bir süre bekletilip yıkanır.

Limonun suyu ile saç derisine masaj yapılarak da kepeklerden kurtulabilirsiniz. Bu yöntem kepeklerden kurtulana kadar yapılmalıdır. Tuz ise asitli olması nedeniyle kepekleri kurutur. Saçlar yıkanmadan önce tuz ile masaj yapılır. Ya da şampuan kutusuna bir aspirin ezilip karıştırılarak da kullanılabilir.

Kepek cilt problemi olduğu için cilt bakımına önem verilmelidir. Cilt için  en doğal ve etkili yöntem bol bol su içmektir. Ayrıca güneş de cilt için faydalıdır. Kış aylarında güneş ışığından yeterince faydalanılmadığı için bu mevsimde kepeklerin miktarı artar.

Son Güncelleme: 17.08.2015 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.