13 Haziran 2016 Pazartesi 16:33
Seyahat Rezervasyonlarının Yüzde 27'si Mobil Cihazlardan

Seyahat planlamaları ve satın almalarda mobil tüketici eğilimlerini ele alan Travel Flash Report yayınlandı. Rapora göre 2016'nın ilk çeyreğinde dünya genelinde seyahat rezervasyonlarının yüzde 27'si mobil cihazlar üzerinden yapıldı.

Bini aşkın seyahat sitesinin verilerine dayanılan raporda şunlar belirtildi:

"Akıllı telefonlardan yapılan rezervasyonlar aniden yükselecek. Özellikle son dakika rezervasyonları, akıllı telefonlardan yapılacak. Tablet de akıllı telefon da önemli, ancak asıl farkı yaratan akıllı telefonlar. Seyahatin birçok alt kategorisindeki mobil rezervasyonlarda akıllı telefon egemenliği görülüyor. Örneğin ABD'de online turizm acenteleri için akıllı telefonlar yüzde 81 payla tabletleri açık farkla geçiyor. 2016 Mart'ta ülkedeki son dakika rezervasyonların yüzde 60'ı akıllı telefonlar üzerinden yapıldı.

Çapraz cihaz rezervasyon niteliğini derinden etkileyecek. Kapsamlı bir çapraz cihaz takibi kritik öneme sahip. Kullanıcıların rezervasyon kararlarının yüzde 33'ü birden çok temas noktasından etkileniyor.

Mobil uygulamalar, mobil rezervasyonların çoğunluğunu oluşturacak. 2016'nın ilk çeyreğinde mobil rezervasyonların yüzde 57'sini uygulamalar oluşturdu. 2015'in üçüncü çeyreğinde bu oran yüzde 40'tı. Toplamda uygulamalar üzerinden yapılan rezervasyonlar sadece 90 günde 3 puan artarken, 18 ayda 40 puan artış gözlemlendi."

Son Güncelleme: 13.06.2016 16:33
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.