07 Ağustos 2015 Cuma 16:44
EVSAD Başkanı Koç:

ELAZIĞEvde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) Başkanı Orhan Koç, "Evde bakım hizmetlerinin daha etkin sürdürülebilmesi için tüm illerde koordinasyon merkezi kurulacak" dedi.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1. Elazığ Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu'na katılan Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de uzun yıllardır ihtiyaç sahiplerine evde bakım hizmeti verildiğini hatırlattı.

Bu hizmetlerin daha etkin sürdürülebilmesi için tüm illerde koordinasyon merkezleri kurulacağını ifade eden Koç, bu sayede hizmetlerin tek elden yürütülmesinin amaçlandığını anlattı.

Evde sağlık ve sosyal hizmetleri konusunda Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, valilik, belediye ve STK'ların birlikte hareket etmesini sağlayacak bir sistem için burada olduklarını vurgulayan Koç, Elazığ'ın 10 pilot ilden biri olduğunu ifade etti. Koç, söz konusu kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulacağını sözlerine ekledi.

Koç, kurulacak sistemle vatandaşların evde bakım ve sosyal hizmetlerle ilgili işlemlerini internet ortamından yapabileceklerini aktardı. 

Evde bakım ve sosyal hizmetlerin tek elden verilmesinin, zaman ve insan kaynağı açısından önemine işaret eden Koç, ilerleyen dönemde hizmet yelpazesinin genişleyeceğini belirtti.

Son Güncelleme: 07.08.2015 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.