21 Ağustos 2015 Cuma 20:23
Keban Belediyesinden su kovaları ile çöp toplama hizmeti

ELAZIĞ  - Keban Belediyesi tarafından ilçede muhtelif cadde ve sokaklara yerleştirilen askılı su kovaları ile çöp toplama hizmeti veriliyor.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde 200 noktaya yerleştirdikleri askılı su kovaları ile küçük çaplı çöplerin yere atılmasının önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti.

İlçenin cadde ve sokaklarının dar olması nedeniyle her noktaya çöp konteyneri yerleştiremediklerini ifade eden Atlı, vatandaşın elindeki çöpü yere atmaması ve pratik bir çözüm olması bakımından birçok noktaya su kovası yerleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bir vatandaşımızın bahçesindeki su kovasını askılı çöp kovasına çevirerek bahçesindeki çöp sorunu bu şekilde çözdüğünü gördüm. Bu pratik çözümü biraz daha geliştirerek ve tasarımlı hale getirerek ilçede uygulama kararı aldık. Vatandaşın sigara izmariti, pet şişe gibi küçük çöpleri yerlere atmaması ve çevre temizliğine duyarlı bir temiz bir toplum oluşturmak hedefiyle ilçe merkezinde belirli noktalara 200 askılı su kovası koyduk. Amacımız küçük çöplerin yere atılmasının önüne geçmek.” 

Son Güncelleme: 21.08.2015 20:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.