07 Mayıs 2016 Cumartesi 17:37
Sokak Oyunları Şenliği

Bursa'da düzenlenecek "Sokak Oyunları Şenliği"ne Elazığ'ın Keban ilçesinden öğrenciler katılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 9 Mayıs Pazartesi günü 10. kez gerçekleşecek olan şenliğe, Keban Atatürk İlkokulundan 2 öğretmen ve 8 öğrenci katılacak. 

Keban Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcı Fethi Demir Abdullah Pirinççi, yaptığı açıklamada, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen sokak oyunları şenliğinin, hızla gelişen teknolojiyle değişen yaşam koşullarında unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp yeniden gündeme getirerek yaşatılmasını sağlamayı ve böylece çocuklar arasındaki sosyal iletişime de katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi. 

Şenlik için Elazığ, Muğla, Antalya, Gaziantep, Rize ve Konya'dan gidecek olan öğrencilerin Bursa'nın müzeleri ile tarihi ve turistik mekanlarını da yakından tanıma şansı bulacaklarını ifade eden Pirinççi, "Şenlik kapsamında öğrencilere Kapalı Çarşı, Merinos Tekstil Müzesi, Göç Müzesi, Koza Han, Yeşil Cami ve Ulu Cami gezdirilecek. Şenliğe katıldıktan sonra Bursa Hayvanat Bahçesi gezdirilecek." diye konuştu. 

Pirinççi, şenlik sayesinde öğrencilerin ilk kez uçağa bineceklerini ve il dışına çıkacaklarını belirtti. 

Son Güncelleme: 07.05.2016 17:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.