24 Ocak 2018 Çarşamba 17:28
Elazığ’da eğitim öğretimin ilk yarısı değerlendirildi

Elazığ’da 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısı değerlendirildi.

2017-2018 Eğitim Öğretimde birinci yarıyılın sona ermesiyle birlikte il genelinde bulunan okul ve kurum müdürlerinin katılımıyla değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesine Cemil Meriç Fen Lisesinde yapılan toplantıda, eğitim öğretim ile ilgili yapılacak çalışmalar ele alındı.

Başarının ve kalitenin arttırılması için herkesin özveriyle çalışması gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, “Okul müdürlüğü görevine talip olanların talip oldukları görevi layıkıyla yerine getirebilmeleri için canla başla çalışması gerekiyor. Hepimiz bu görevlere kendi isteğimiz ile geldiğimize göre çok çalışmak ve yaptığımız işin hakkını vermek zorundayız” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü camiasının büyük bir camia olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Birinci yarıyılı sorunsuz bir şekilde kapattık. Sene başından itibaren her gün birkaç okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimiz ve müdürlerle bir araya geliyorum. Bu ziyaretlerimizde gördüğüm veya sizin bana ilettiğiniz aksaklıklarla ilgili tedbirlerimizi kısa süre içerisinde alıyoruz. Bizler eğitimciler olarak bu ülkenin geleceğine şekil veren nesli yetiştiren, onlara değer katan bir mesleğin sahibiyiz. Ben Milli Eğitim Müdürü olarak sizler de okul müdürleri olarak asli görevimiz olan öğretmenliği asla unutmayacağız” diye konuştu.

Eğitim çalışmalarımız esnasında özellikle öğrenci velilerine her konuda yardımcı olacaklarını dile getiren Gürtük, “Velilerimizi zor duruma düşürecek materyal alımı ve aidat gibi konularda duyarlı olacağız. Hiçbir velimizin bize bu konularda gelmelerini istemiyoruz. Çözüm odaklı çalışıp sorunlarımızı okul içerisinde çözecek bu konuda özveri göstereceğiz. Pansiyonlarımızı sık sık ziyaret ederek burada kalan çocuklarımızın her türlü ihtiyacını ve eksiğini giderecek onlara sıcak bir yuva ortamı sağlayacağız. Okullarımızın temizlik ve hijyenini en ön planda tutarak çocuklarımıza sağlıklı eğitim ortamları sağlayacağız. Bize emanet edilen çocukların kendi çocuklarımızdan hiçbir farkı yoktur. Dayak veya şiddetle anılan bir öğretmen profiline asla müsamaha etmeyeceğiz. Bağımlılıkla mücadelede rehberlik servislerimizi etkin kullanacak, çocuklarımızın kötü alışkanlıklar kazanmasına müsaade etmeyeceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Toplantı, eğitim öğretim ile ilgili olarak yapılacak çalışmaların istişare edilmesi ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.