03 Haziran 2016 Cuma 16:23
Ak Parti Elazığ İl Başkanı Gürgöze: Bizim Tarihimizde Soykırım Yoktur

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Almanya Federal Meclisi'nin kabul ettiği 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyan kararı eleştirdi.

Ramazan Gürgöze, yaptığı yazılı açıklamada, alınan bu kararın hatalı bir karar olduğunu kaydetti. Ramazan Gürgöze mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bilindiği üzere Almanya meclisinde bu konu görüşülmeden önce Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız çeşitli uyarılarda bulundu. Alınacak olumsuz bir kararın iki ülke ilişkilerine ciddi zararlar verecegi belirtildi. Bu tepkilere rağmen malesef Almanya, Ermeni lobisinin baskısıyla bu kararı almıştır. Bu kararla beraber ilk tepki meclisten gelmiştir AK Parti, MHP ve CHP ortak bir bildiriyle bu kararı kınamışlardır. Biz biliyoruz ki, milletimizin tarihinde asla soykırımla anılacak her hangi bir olay yaşamamıştır. Bizim tarihimizde yüzümüzü kızartacak herhangi bir olay yaşamamıştır. Alınan bu karar oldukça vahimdir."

Almanya tarafından alınan bu kararın ardından iki ülke ilişkilerinde zedelenmeler olabileceğine dikkat çeken Gürgöze, Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesi'nin aksi yönde bir kararının olduğunun altını çizdi.

Başkan Gürgöze, tarihçilerin bile anlaşamadığı bu meselenin bir mecliste kabul edilmesini anlamadıklarını ve kınadıklarını belirtti.

Son Güncelleme: 03.06.2016 16:23
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.