11 Haziran 2016 Cumartesi 23:08
Ak Parti İstanbul Teşkilatı, Terör Mağduru Vatandaşlarla İftar Yaptı

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan terör mağduru vatandaşlarla iftar yaptı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği programla şehre gelen ve aralarında milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanlarının bulunduğu çok sayıda kişi, Sur ilçesinin tarihi ve turistlik yerlerini gezdi. Heyet, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, her yıl Çanakale'de düzenlediği iftar programını bu yıl Diyarbakır'da gerçekleştirdi. AK Parti heyeti, Sur ilçesinde terörden zarar gören vatandaşlarla birlikte, "Gönlümüz bir, soframız bir" adı altında iftarda bir araya geldi. Tarihi Ulu Camii önünde yapılan iftar programına; AK Parti milletvekilleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul belediye başkanları, kadın ve gençlik kollarının üyelerinin bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Heyete, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar eşlik etti.

Programda konuşan Mehdi Eker, şehrin yakın geçmişte birçok acısının olduğunu söyledi. Şehrin hak etmediği bir yıkımlarla ölümlerle ve yangınlarla imtihan olduğunu dile getiren Eker, şehre zarar veren insanları kınadıklarını belirtti.

Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlara karşıyız. Onların yaptıkları bu yıkımı biz Allah'ın izniyle Türkiye'de Türkler, Kürtler, Lazlar, Araplar, ile birlikte hepsini tamir edeceğiz. Devletimiz ve hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Yıkılan bölgelerin yeniden imar edeceğiz. Bu yürek yangınlarını söndürmek için çaba içerisinde olacağız. Evlerimizi, binamızı yeniden inşa edeceğiz. Birbirimize destek vereceğiz. Diyarbakır'ı huzurlu hala getirmek için çalışacağız."

Son Güncelleme: 11.06.2016 23:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.