13 Haziran 2016 Pazartesi 00:08
Akşener: 9 Haziran'a Gitmeyin 10 Temmuz'a Gelin Demek Hukuki Değildir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Meral Akşener, "19 Haziran'daki kongre meşrudur, zorunludur, hukukidir. Sadece tüzük değiştirme kurultayıdır." dedi.

Akşener, Ankara teşkilatının yöneticileri tarafından adına düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Çok sayıda katılım olan iftar yemeğine gelirken partililerle selamlaşan Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Kur'an tilaveti başladığında başını kapatarak dinledi. Duanın edilmesinin ardından kürsüye çıkan Meral Akşener, demokratik haklarını kullanmak için yola çıktıklarını söyledi.

19 Haziran'da tüzük kurultayı yapacaklarını hatırlatan Akşener, "19 Haziran'daki kongre meşrudur zorunludur, hukukidir. Sadece tüzük değiştirme kurultayıdır. Tüzük değiştikten sonra saçimle kongre kararı sizler tarafından alınacaktır. 19 Haziran'a gitmeyin 10 Temmuz'a gelin demek hukuki değildir. Seçimli kongre yapma imkanını yapma hakkını tanımıyor size tüzüğümüz maşallah engelli koşu. Seçimli kongreye hep beraber gidilecek. Genel başkan da o kongrede yer alacaklar. 19 Haziran'da o kongre toplanmadığı takdirde diyelim ki toplanmadı o zaman 26'sında yeniden toplanıp adi çoğunluklu kongre yapıyorsun. Mahkemenin verdiği karara göre 19'unda kongre toplanacak tüzük değişecek seçim yok orada. Diyelim yeterli delege gelmedi bir hafta sonra 26'sında ne kadar insan toplanırsa o çoğunlukla kongre yapılıyor tüzük değişiyor. 19 Haziran'da insanları göndermemek yalvarmak yakarmak kimsenin işine yaramıyor. 19 Haziran'da bütün üst kurul delegelerimizin katıldığı tüzüğün değiştiği ve seçimli kurultay kararının alındığı kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Son Güncelleme: 13.06.2016 00:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.